Fair Fælled

In Uncategorized by ms@squareweb.dk

I forbindelse med Mellemfolkeligt Samvirkes festival Fair Fælled den 16-17 august har Kaffeklubben.net og SCAE Danmark sagt ja til at står for et Fair Coffee telt. Et af målene for Kaffeklubben.net og SCAE er at bringe producenterne og forbrugerne – herunder især de kvalitetsbeviste kaffeentusiaster – tættere sammen. Den største forsamling af kaffeentusiaster i Danmark finder man pt på EspressoBar og vi er derfor stolte af at kunne præsentere en cupping session helt eksklusivt for EspressoBars brugere i forbindelse med Fair Fælled.

Søren Stiller Markussen, SCAE Danmark: “Vi vil gerne invitere vores samarbejdspartnere og kaffekendere/nørder til at deltage i dette arrangement. Vi har i lang tid snakket om at komme tæt på farmeren og visa versa. Derfor så jeg dette som en oplagt mulighed for at gøre noget ved det. Yderligere synes vi, det kunne være interessant at give mulighed for espressokendere, som ikke nødvendigvis er aktive i konkurrencer, men aktive deltagere, som gør en ekstraordinær indsats for kaffebranchen. I dette tilfælde synes jeg, det er en oplagt mulighed for EspressoBars brugere at deltage i dette arrangement.”

Klik ind på artiklen, hvor du kan se det komplette program og se hvordan du tilmelder dig de forskellige sessioner i arrangementet.

I forbindelse med Danmarks største fair trade festival, Fair Fælled, som Mellemfolkeligt samvirke afholder for anden gang i Fælledparken den 16-17. august står Kaffeklubben.net og SCAE for et Fair Coffee telt. Her arrangerer de en række aktiviteter, der vil rykke kaffen tættere på forbrugeren. Læs mere om Fair Fælled på www.ms.dk.

Visionen for Kaffeteltet er, at gøre det muligt for både farmere og forbrugere at knytte tættere bånd til hinandens kaffeunivers.

MS har inviteret 2 kvindelige cuppere fra Honduras og Nicaragua – som medbringer 10-15 specialkaffer fra deres organisationer COMUCAP og CafeNica.

Mellemfolkeligt Samvirke har i en længere periode haft et tæt knyttet samarbejde med disse farme – og synes det kunne være interessant for kaffekendere at dele den viden med os.

I Kaffeteltet er der arrangeret en kaffebar, hvor der vil være rig mulighed for at smage forskellige typer kaffe.

Program Fair Coffee Teltet

Den 16. august

Kl. 10:00 – 13.00: Ristekursus v/Søren Stiller Markussen
Ristning af specialkaffer fra Comucap i Honduras og Cafénica i Nicaragua.
På ristekurset vil der blive taget udgangspunkt i forskellige risteprofiler, der påvirker smagen, når man tilrettelægger en risteprofil.
Deltagerantal: 14 pers. Pris: DKK 85,-

Kl. 13:00 – 15:00: Cuppingkursus
Cupping af 15 fairtrade kaffer. Introduktion og afprøvning af cupping teknikker.
Deltagerantal: 12 pers. Pris: DKK 85,-

Kl. 15:00 – 18:00: LatteArt kursus v/Søren Stiller Markussen
Kaffekendere får her mulighed for at deltage i et eksklusivt LatteArt kursus, med Søren Stiller Markussen, Sølvvinder ved World Latte Art Championship, 2007.
Deltagerantal: 12 pers. Pris: DKK 85,-

Den 17. august

Kl. 09:30 – 12:00: Cupping for EspressoBar brugere
Eksklusivt for EspressoBar brugere. Der vil indledningsvist være en introduktion til cupping og cupping teknikker. Herefter cupping af 10-15 udvalgte kaffer sammen med de to cuppere fra Honduras og Nicaragua.
Deltagerantal: 16 pers. Pris: DKK 85,-

Kl. 14:00 – 16:00: Cupping for medlemmer af SCAE og Kaffeklubben.net
Cupping af udvalgte kaffer fra Cafénica, Nicaragua og COMUCAP, Honduras under ledelse af to cuppere fra Cafénica og COMUCAP.
Deltagerantal: 14 pers. Pris: DKK 85,-

Kaffen fra Honduras og Nicaragua vil blive scoret, så vi finder den bedste kaffe fra hvert land

Tilmelding
Tilmelding til ovenstående aktiviteter skal ske ved at sende en mail med navn, adresse, telefon samt hvilke(n) aktivitet man ønsker at deltage i til kaffeklubben@kaffeklubben.net senest fredag den 8. august. Der er begrænsede pladser, så det går efter først til mølle princippet. Alle deltagere vil modtage en bekræftelse på deres tilmelding. Betaling foregår kontant ved registrering når man møder op i kaffeteltet, gerne en halv time før den relevante aktivitet påbegyndes. Alt overskud går til COMUCAP og CafeNica.