Endelig!! Ny EspressoBar kaffe

In Uncategorized by ms@squareweb.dk

logos-hb-espbarEspressoBar har netop lanceret to nye EspressoBar kaffer i samarbejde med mikroristeriet Holy Bean. Der er tale om en espresso og en sort kaffe, som er to ristninger af den samme kaffe. Kaffen og dens risteprofil er udvalgt og udviklet, i samarbejde mellem EspressoBar og Holy Bean. Holy Bean er et relativt nystartet mikroristeri på Fyn. På trods af risteriets unge alder, har vi i EspressoBar et længere kendskab til folkene bag. Kafferister Sine Klejs Gren lærte vi at kende tilbage i 2010, hvor hun arbejdede hos Growers Cup. Bo Haulund Nielsen har været bruger og dermed positiv bidragyder på EspressoBar.dk siden 2008.

Den valgte kaffe er Gisuma fra Rwanda. Det er en kaffe af Arabica sorten Bourbon. Bourbon som kaffetype stammer fra Øen Bourbon (kendt som Reunion Island) og er en mutation/variation af en tidlig Arabica sort fra Etiopien. Bourbon er kendt for sin fantastisk komplekse syrlighed og balance, hvilket vi i den grad nyder, når denne kaffe brygges. I den sorte kaffe finder vi kompleksitet med noter af ribs og lakrids, mens espressoen har masser af sødme og noter af sorte bær. Vi har tilstræbt at finde en kaffe, som kan være de flestes “hverdagskaffe”. Det vil sige, at den skal være tilpas spændende til at man gider blive ved med at drikke den, og samtidig være tilpas balanceret til, at man ikke synes den bliver “for meget” i det lange løb. Vi synes, at vi sammen med Holy Bean, harfundet en kaffe som lever op til disse kriterier.

rwandagisuma-510x600  rwanda-gisuma-489x600

I Rwanda har kaffe bragt håbet for en lysere fremtid, efter en grusom tid med Borgerkrig midt i 1990’erne, og i dag er landet anset som en producent af specialkaffe i særklasse. I et samarbejde mellem Rwanda Coffee Board (OCIR Café) og internationale NGO’ere som USAID, TechnoServe og Bill & Melinda Gates Foundation, blev en sektor for specialkaffe etableret i Rwanda. Dette betyder at farmerne kan forbedre både kvantitet og kvalitet på den kaffe de producerer.

EspressoBar kaffen kommer fra Rusizi distriktet i den sydvestlige del af Afrika. Her ligger cooperativet Gisuma, som har 155 medlemmer. Farmerne dyrker deres kaffer i 1700-1850 moh, og disse skønne kaffer bliver vasket og derefter soltørret på de traditionelle ”raised beds”.

Som ved tidligere EspressoBar kaffer går 15% af salget til EspressoBar og bidrager dermed til yderligere udvikling af vores community.

Så få en god kaffeoplevelse og støt EspressoBar ved at købe vores sorte kaffe og/eller espresso hos Holy Bean. Priserne er 69 kr for 250 gr og 190 for 1 kg.

Vi håber, at I vil tage rigtig god imod dette initiativ og nyde vores kaffe, som vi er meget stolte af at kunne sætte vores navn på!