Ny dansk tamper fra CleverCoffee

In Produkter by MoBak

EspressoBar har lånt en tamper fra det nystartede danske firma CleverCoffee. Firmaet er startet af to af EspressoBars brugere, nemlig Rasmus Brønsgaard og Lars Frello. Tamperen, som vi anmelder i denne artikel er deres hidtil eneste produkt, men på deres hjemmeside beskriver de: “Det er deres fælles vision om at inddrage andre i udviklingsprojekter for derigennem at skabe unikke løsninger og produkter samt deres store kærlighed til kaffe, der er grundlaget for CleverCoffee.” Så måske kan vi forvente flere produkter i fremtiden.

Jeg vil i denne anmeldelse ikke komme ind på hvordan brugen af CleverCoffee tamperen påvirker smagen af kaffen. Jeg er af den overbevisning, at det har meget lille – om overhovedet nogen – smagsmæssig betydning, om man bruger den ene eller anden tamper eller endda et hvilket som helst andet aggregat, som kan komprimere kaffen i filteret. Dette kan nok for nogen være en lidt kontroversiel udtalelse, men indtil nogen beviser det modsatte for mig, er det min overbevisning. Det betyder ikke, at en lækker tamper er uden betydning i forhold til en mindre lækker. Der er helt sikkert en herlighedsværdi, komfort og ergonomi i at have den rigtige tamper – dvs den, som passer én bedst. Og for mig, er der ingen tvivl – CleverCoffee tamperen ER lækker, så herlighedsværdien er helt klart i top. Mht komfort, så er jeg vant til at bruge en kort tamper med et rundt hoved. Så da jeg begyndte at bruge CleverCoffee, måtte jeg ændre mit greb og min stampeteknik for overhovedet at kunne bruge tamperen ordentligt. Dette er ikke noget problem, blot en vanesag. Tamperen er relativt tung og giver en god robust fornemmelse og en god balance


Tamperen blev leveret i en lille kaffesæk, som er foret og bundet med en tynd lædertråd med et par træperler på. En lækker detalje, som ikke mindst er lækkert udført. Det samme er selve tamperen. Det matsorte håndtag er fremstillet i sort-anodiseret aluminium. I starten var jeg lidt forsigtig, så jeg ikke kom til at ramme det med min vielsesring, da jeg jo skal levere tamperen tilbage, og ikke ønskede at ridse den. Dog besluttede jeg, at jeg måtte teste tamperen i et realistisk scenarie, og dermed droppede jeg denne forsigtighed. Efter et par ugers brug, kan jeg konstatere, at der ikke er nogen ridser at se på tamperen.

Tamperbasen er af rustfrit stål, som er godkendt til brug ved fødevarefremstilling. Tamperen er med flad bund og kan få i 58 mm og 58.35 mm. Sidstnævnte er drejet så den passer præcist til VST filterkurve. Sådan én bruger jeg og fik derfor denne størrelse leveret, og der er tale om et perfekt match. I tamperens midte, som normalt skjules af håndtaget, kan man se oplysninger om tamperen. Serienummer (min testtamper var tamper #000), diameter samt at den er produceret i Danmark.

Selvom jeg ikke personligt har den helt store facination af tampere, som mange andre espressobrugere har, synes jeg at der her er tale om et rigtig lækkert produkt og ikke midst synes jeg, det er super positivt, at der er nogle ihærdige entusiaster fra vores eget miljø, som har taget dette initiativ! Jeg håber meget på deres succes og ser frem til deres kommende produkter. I mellemtiden kan man følge med på deres blog, hvor de blogger om forskellige projekter de har i gang.

Til slut skal jeg beklage, at det desværre aldrig lykkedes mig at få tamperen logget på mit WiFi, selvom jeg nok synes, at CleverCoffee-logoet lovede mig, at tamperen var WiFi kompatibel. Måske dette problem bliver løst i næste firmware opdatering 🙂