Coffeeship – kaffeabonnement

In Produkter by ms@squareweb.dk

For en måneds tid siden åbnede en ny kaffevirksomhed i Danmark, nemlig Coffeeship. Virksomheden er startet af de to unge iværksættere Carl Emil Bregnhøi og Jens Jarl Broe. Kaffen ristes af kok og kafferister Erik Eduardo Rasmussen Almaraz.

Coffeeship bygger på et ganske enkelt koncept, nemlig at du som kunde tilmelder dig et kaffeabonnement, og alt efter dit forbrug, får du 2 gange om måneden leveret 100, 250 eller 500 gr kaffe. Du har valget mellem to kaffer, nemlig espresso og filter. Kaffen bliver som sagt leveret til døren to gange om måneden, og i hvert fald med abonnementet med 250 gr poser, er de pakket således, at de kan gå i postkassen. Det er rigtig rart, at man ikke er tvunget til en tur til den lokale postbutik.

Valget af hvordan kaffen skal smage, er altså truffet af folkene bag Coffeeship, og de mener at have truffet et godt valg. Derfor tilbyder de et gratis prøveabonnement, så man har muligheden for at smage efter, om man ligesom dem synes om den valgte smag, og dermed ønsker at fortsætte abonnementet. Hvis ikke, siger man det op, og så har det ikke kostet noget. Det må siges at være et godt tilbud.

EspressoBar har prøvet espresso abonnementet og der er tale om, hvad der vel kan betegnes som en espresso med klassiske karakteristika. Det er en kraftig og fyldig kaffe, som især i mælkedrikke skærer godt igennem uden at blive overdøvet af mælken. En så kraftig kaffe kan ofte have en tendens til at blive bitter, men denne er godt balanceret mellem bitterhed og syre, og sammen med mælkens sødme giver det en drik i rigtig god balance. Til min personlige præference bliver den i ren espresso lidt for bitter, har en fin syrlighed men mangler noget sødme til at bringe den helt i balance. Det er naturligvis en smagssag, og foretrækker man en klassisk fyldig espresso, vil man sandsynligvis blive glad for denne kaffe.

Kaffeabonnementerne koster 100 kr/måned for 2 x 100 gr, 185 kr/måned for 2 x 250 gr og 300 kr/måned for 2 x 500 gr. 3-500 kr pr kg kaffe må siges at være i den dyre ende, men det er jo velkendt, at fragt ikke er billigt i Danmark. At sende en måneds forbrug af kaffe af to omgange er naturligvis bekvemt og sikrer friskhed, men det har sin pris. Da helt friskristet kaffe ofte ikke er det helt optimale ville nogle nok foretrække at spare lidt på de dyre forsendelsespenge og få leveret begge poser på samme tid. Selvfølgelig stadig pakket i to separate poser, så man åbner en frisk pose halvt inde i måneden.

Til sidst skal lyde en opfordring til at tage et kig på Coffeeships side, og hvorfor ikke snuppe et gratis prøveabonnement, når man er der?