Test af Baratza kværne

In Uncategorized by ms@squareweb.dk

Som tidligere omtalt har vi på EspressoBar lånt to Baratzakværne af KaffeMekka. Disse vil vi teste over den næste periode og løbende skrive lidt om vores oplevelser.

Baratza Preciso

Preciso
Den første kværn er Preciso. Med sin pris på kr. 1.795, må den betragtes som en entry level espressokværn. Den har 40 mm koniske knive og den kan betjenes ved hjælp af en simpel drejeknap timer på siden eller ved hjælp af den manuelle knap på forsiden. Indstilling af formalingsgraden sker ved hjælp af to skalaer, en “macro adjustment” og en “macro adjustment”. Macro skalaen justeres ved at dreje hele bønnebeholderen på en skala fra 1-40, mens micro skalaen justeres med en skyder, som kan justeres i steps fra A til K, altså 11 steps. Det er en nem og behagelig måde at justere formalingen på, hvor det også er nemt at finde tilbage til en bestemt justering, hvis man skulle have det behov.

Man kan kværne ned i en beholder, når man kværner til andre brygmetoder end espresso, eller man kan montere portafiltergaflen, som kan holde portafiltret mens der kværnes, så man ikke behøver at stå og holde det. Dermed man kan bruge denne tid effektivt på at flushe sin espressomaskine, hælde mælk op e.l. Både beholder og portafilterholder medfølger. Portafilterholderen virker umiddelbart lidt spinkel, men testen vil vise, om det er et reelt problem.

Jeg har ikke taget denne kværn i brug endnu, så der vil følge mere om dagligdagsbrug af denne senere.

Forté AP

Den anden kværn vi skal teste er Forté AP. Dette er, med sit prisskilt på kr. 5.495, en væsentlig dyrere og mere avanceret kværn. Den benytter samme 54 mm flade, keramiske knive som Mahlkönig Vario. Byggekvaliteten og materialevalget virker ret sublimt, når man første gang tager kværnen ud af kassen. Stort set hele kroppen er i aluminium og det giver indtryk af meget høj kvalitet.

Der er tale om en ret avanceret kværn, som kan kværne på både tid og vægt og som kontrolleres via det store touchdisplay på fronten. Styringen er generelt meget let og logisk opbygget, men jeg vil i denne artikel ikke gå ind i detaljerne. Jeg har allerede skrevet en artikel om mit førstehåndsindtryk og jeg vil uddybe meget mere senere, når jeg har fået mere erfaring med kværnen.

Tak til KaffeMekka for udlån af kværnene.