Præsentation af Moccamaster Cup-One

In Uncategorized by ms@squareweb.dk

Moccamaster (Technivorm) havde i dag inviteret til produktpræsentation på La Glace i København. Espressobar.dk var inviteret, og Deres udsendte var på stedet sammen med ca. 25 andre inviterede. På det seneste har den hollandske producent lanceret den kendte kaffemaskine i en række pangfarver, der nok kan lyse op på køkkenbordet, hvis man er ved at være lidt træt af sort eller sølvgrå. Det skulle vise sig, at Moccamasters nyhed nok var yderligere et skridt ad en vej, der i højere grad handler om livsstil og ”stil-statement” end egentlig innovation rent bryggeteknisk.

Moccamasters maskine til traditionel sort kaffe er almindeligt anerkendt som et kvalitetsprodukt, både når det handler om maskinens opbygning og dens ydelse. Gennemløbstid og vandets temperatur betyder meget for resultatet i koppen, og her har Moccamaster traditionelt større fokus end de fleste konkurrenter.

Dagens nyhed, ”Moccamaster Cup-one”, afviger fra de kendte modeller ved at være bygget til at brygge en kop kaffe – og ikke en kande. 33 cl helt præcis – på fire minutter. Basismaskinen er den samme som i de kendte modeller, men vandbeholderen er skåret ned i størrelse, og tragten rummer plads til et filter i str. 1 og ca. 20 gram kaffe. Låget over vandbeholder og filtertragt er tiltet lidt nedad og frem i et mere designet udtryk end den gammelkendte. Og maskinen kommer i et udvalg af klare farver som supplement til sort og sølvgrå.

Umiddelbart fremstår maskinen designmæssigt attraktiv, og den vil ganske givet finde vej til både køkkenborde og kontormiljøer, hvor stilbevidste folk måtte stå for indkøbet. Om ideen med en maskine, der kun brygger én kop ad gangen, slår an på basis af denne særlige egenskab må tiden vise. Adspurgt fremhævede Moccamasters salgschef, Jonna Wilms Nielsen, at med 1,7 millioner singler i Danmark og voksende interesse for traditionelt brygget kaffe, skal der nok være et marked. Maskinen leveres endvidere med ”to go-kopper”, der ligeledes er oppe i tiden. Eller har været det i hvert tilfælde.

Den snedige læser vil måske spørge, hvorfor man ikke bare kan brygge en kop eller to på en traditionel kaffemaskine? Man er jo ikke tvunget til at fyld kolben. Moccamasters svar er, at ”Cup-one” er designet til at levere den rigtige temperatur og gennemløbstid til netop en kop. Hvis man på en traditionel Moccamaster brygger fx 4-5 kopper i stedet for en hel kande, får man ikke et optimalt resultat, lød forklaringen. Det er muligt, men det lyder sært. Skulle den første halve kande være af mindre god kvalitet for så at blive suppleret af bedre kaffe fra kop 6 til 10 på en traditionel Moccamaster?

Sammenfattende om ”Cup-one” kan det siges, at den med sit design nok skal finde vej til både kaffe-hjem og kontorer, hvor man synes, det lidt mere friske udtryk og ”ener-signal” er attraktivt. Brygkvaliteten for denne type maskine er der formentlig heller ikke noget at udsætte på. Kaffenørden vil nok foretrække andre brygmetoder, hvis der kun skal laves en enkelt kop. Men nørden, eller hipsteren for den slags skyld, er næppe heller målgruppen.

Når Moccamaster nu er almindeligt anerkendt for at levere kvalitetsprodukter, må man gerne forvente lidt mere innovation på den tekniske side også. Kunne næste bud være et nyudviklet ”vandingssystem” – eller måske en ny kaffekværn? Sidstnævnte kunne være næste naturlige skridt på konsummarkedet, hvor mange forbrugere tæsker kaffen med små blendere. Her var måske noget for Moccamaster?

EspressoBar takker Peter (peter_il) mange gange for at skrive denne artikel om event og hans førstehåndsindtryk af Moccamaster Cup-one. Ligeleder takker vi for live opdatering fra eventen. Denne kan læses her

EspressoBar håber at få mulighed for at teste maskinen snarest muligt.