EspressoBar hacket – og re-lanceret i ny udgave

In Uncategorized by ms@squareweb.dk

Vi er egentlig ikke helt klar, men pga. det hacker angreb, der ramte vores webhotel udbyder, har vi valgt at sætte den nye side online. Der vil derfor forekomme lidt “forstyrrelser” her på siden til at begynde med, og det kan være nødvendigt at tage siden ned for korte bemærkninger, men vi vil prøve at holde forum online.

Vi har omlagt hele sitet, og fået lagt EspressoBar forum over på en ny platform, som giver endnu flere muligheder end tidligere. Man kan nu oprette afstemninger, beskedsystemet er væsentlig bedre, brugerprofil siderne er bedre osv. osv.

Lørdag d. 17. dec. kl. 21.30 blev EspressoBar.dk hacket af en kurdisk hackergruppe. Gruppen udnyttede et sikkerhedshul i vores hostingudbyders, Clichés, FTP software. Hackerne gik ind og overtog styringen af Clichés databaser og ramte dermed et meget stort antal hjemmesider.

Straks vi opdagede at EspressoBars hjemmeside var erstattet af hackernes budskab, satte vi en undersøgelse ind på at finde problemet. Cliché var ikke umiddelbart til at få fat på, og vi kunne ikke vide, om vi først fik et svar fra dem mandag morgen. Så vi tog en hurtig beslutning.

Som vi har fortalt om i vores forum, er vi ved at få udviklet en helt ny udgave af EspressoBar.dk. Dette arbejde var allerede i fuld sving og skulle være klar til test i løbet af 1-2 uger. Vi kontaktede allerede lørdag aften de udviklere, som arbejder med vores nye side, for at høre om muligheden for en hurtig launch af den nye side. De var villige til at kaste alle kræfter ind i dette, og dermed er vi nu kørende på vores helt nye platform.

Dette var ikke den overgang vi havde håbet på. Vi ville gerne have lavet et rent snit over til et 100% fiks og færdigt EspressoBar “version 2”. Nu er vi i stedet gået i luften med en halvfærdig side for at imødekomme vores brugeres forhåbentligt store savn til et online EspressoBar 🙂 Sitet vil over de næste par uger gennemgå de sidste tilpasninger, herunder:

– Login integreres mellem forsiden og forum. NB: Det er pt ikke muligt at bruge loginboksen på forsiden. Log ind på selve forummet.
– Grafisk integrering af forum
– Konvertering af de resterende artikler, vi havde på det gamle site (nogle er kommet over)
– Færdiggørelse af alle menu punkter
– Lidt generel opsætning
– osv osv

Det vi kan glæde os over er, at vi har fået konverteret vores forum med alt indhold, alle brugere er konverteret og teknisk set fungerer vores nye site rigtig godt. Vi har omlagt hele sitet, og fået lagt EspressoBar forum over på en ny platform, som giver endnu flere muligheder end tidligere. Man kan nu oprette afstemninger, beskedsystemet er væsentlig bedre, brugerprofil siderne er bedre osv. osv. Vi opfordrer vores brugere til at gå på opdagelse i mulighederne, opdatere deres profiler med de muligheder, der nu er og med at komme med feedback og idéer, hvis I skulle have nogle

Omlægningen har været og vil fortsat være et stort arbejde, men det har været det hele værd. Der er dog blevet brugt en del penge – ikke mindst grundet udviklernes hasteindsats – så vi har valgt at der fremover vil komme lidt reklamer på siden. Indtægterne skal gå til videre udvikling, og vi håber alle brugere vil være med til at komme med forslag til, hvad I helst ser at nyt på siden.

Vi beklager den lange nedetid, som hackerangrebet har medført, men vi glæder os rigtig meget til at videreudvikle EspressoBar til gavn og glæde for vores brugere.

Vi håber I tager godt imod det nye site, selvom det endnu ikke er helt færdigt.

Hilsen

EspressoBar Teamet