DM i Hjemmebarista

In Uncategorized by ms@squareweb.dk

EspressoBar er stolte af at kunne præsentere for første gang nogensinde i Danmark – måske i verden – en national konkurrence for hjemmebaristaer. Og ALLE kan være med – næsten. Eneste krav er, at du ikke har været professionel barista indenfor de sidste 5 år, og at du ikke har deltaget i de officielle Baristamesterskaber.

EspressoBar har udviklet konceptet, som er stærkt inspireret af de profesionelles konkurrence, World Barista Championship (WBC), men som er tilpasset til de forhold, vi som hjemmebaristaer opererer under og er på mange punkter forsimplet, så alle kan være med – uanset erfaringsniveau.

Formålet med afholdelse af et DM i Hjemmebarista er først og fremmest at udbrede kendskabet til vores hobby, og give deltagere såvel som publikum en god og lærerig oplevelse. Derudover skal der selvfølgelig udkåres en vinder, og til dette har vi allieret os med flere af eksperterne fra den professionelle del af branchen. Indtil videre kan vi nævne Lene og Jeppe fra Behag din Smag i Aalborg, samt én af personerne bag TheCoffeeCollective i København. Vi arbejder stadig på at finde en person eller to mere.

Deltagerne skal benytte det udstyr, som de er mest fortrolig med, nemlig deres eget. Antallet af drikke er reduceret til 2 espressoer, 2 cappucinoer og 2 signaturdrikke. Der vil blive lagt meget mindre vægt på hjemmebaristaens evne til at præsentere og performe, således at det næsten udelukkende er produktet i koppen der er gældende. Man kan derfor holde sin præsentation meget simpel og alligevel være med. Hjemmebaristaer med alle typer maskiner (dog kun maskiner med 1 gruppe) konkurrerer mod hinanden, dog bliver deltagere med enkeltkedel maskiner (uden HX) kompenseret med lidt ekstra tid i forhold til HX og dobbeltkedel maskiner. De sidste detaljer af reglerne og pointskemaet er netop nu under udafbejdelse, og vil blive offentliggjort inden længe. Hvis du allerede nu har nogle spørgsmål, så tøv ikke med at stille dem i tråden der linkes til nedenfor. Måske kender vi allerede svaret.

EspressoBar arbejder lige nu på at finde sponsorer til arrangementet, således at der forhåbentligt vil blive nogle gode præmier. Idet konkurrencens hovedformål er udbredelsen af kendskabet til baristafaget som hobby, vil vi prioritere at finde præmier, som kan fordeles ud over alle deltagere, i stedet for at have én stor præmie kun til vinderen. Så alle dem der er modige nok til at stille op skulle være sikret at få noget med sig hjem.

DM i Hjemmebarista vil blive afholdt søndag d. 18. januar i KaffeMekkas nye lokaler i Hasselager ved Århus.

EspressoBar vender snart tilbage med mere information vedr. de endelige regler samt hvorledes du kan tilmelde dig. Men allerede nu er vi meget interesseret i at høre EspressoBars brugere, hvad de synes om denne idé og selvfølgelig vil vi gerne forsøge at få et indtryk af, hvor mange vi kan forvente, der vil deltage. Vi håber selvfølgelig at mange tør tage udfordringen op. HUSK: Det handler mest om at få en sjov oplevelse og at lære noget. Vi håber at vi allerede nu vil høre fra mange af jer i vores forum i denne tråd.