Købes: kaffe til bryllup 15/8-2015

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts
  • Kasperv79
    Mørkristet
    • Aug 2013
    • 482

    Købes: kaffe til bryllup 15/8-2015

    Som titlen lyder søger jeg en god frisk ristet kaffe til filterbryg.

    Jeg er blevet spurgt om jeg vil stå for indkøb af lækkert kaffe til et bryllup og eftersom jeg selv kun rister til espresso, vil jeg hellere købe af en der har mere erfaring med filterkaffe.

    Kaffen skal serveres til "normale" kaffedrikkere..
    Med normal mener jeg desværre at de forbinder kaffe med 8 timers hviletid på kanden og gerne brygger på en årgangs bønne fra bki...

    MEN derfor skal de alligevel smage en god kop kaffe.

    Ulemperne er jo at maskineriet er en almindelig industri kaffemaskine og bliver brygget af instrueret personale..

    Kan en herindefra tilbyde at riste kaffe til sådan en omgang?

    Ca 100 kopper skal der være til?

    Mvh
    Kasper
  • frachlitz
    Stamgæst
    • Jul 2013
    • 936

    #2
    Med friske bønner kan det sagtens blive en ok kop alligevel.

    Men - sørg for at udstyret er gjort rent! Det er absolut det vigtigste! Dvs både brygger og termokander, og forvarm det hele - dvs lad maskinen brygge en tur kun med vand så den bliver varm.

    Hvis det er en 10 liter kan det være en fordel kun at brygge 5-6 liter, det giver en markant bedre samt (mindre sekundær bryg der er tyndt og bittert) pga. Den kortere gennemløbstid.
    LMWDP #422
    La Marzocco GS/3 matsort m. valnød + Faema Faemina (1951)
    Mahlkönig PEAK & K30 Vario WBC, , Baratza Forté BG + The Comandante C40 MK3 Nitro Blade + OE Lido 3
    Aillio Bulet R1 Pre-order
    BlueBottle Dripper, Chemex, Kalita Wave, Aeropress, Siphon, Bruer og den klassiske Bodum stempelkande.

    Comment

    • frachlitz
      Stamgæst
      • Jul 2013
      • 936

      #3
      Og lige igen - rent udstyr! Ellers er der ingen grund til at bruge penge på gode bønner.
      LMWDP #422
      La Marzocco GS/3 matsort m. valnød + Faema Faemina (1951)
      Mahlkönig PEAK & K30 Vario WBC, , Baratza Forté BG + The Comandante C40 MK3 Nitro Blade + OE Lido 3
      Aillio Bulet R1 Pre-order
      BlueBottle Dripper, Chemex, Kalita Wave, Aeropress, Siphon, Bruer og den klassiske Bodum stempelkande.

      Comment

      • Coffee makes the world go
        Master Brewer
        • Jan 2010
        • 5082

        #4
        Hvis det er en af de typiske 1,8 liters , så Har Kristian en de bruger på hans arbejde , så han kan måske gi dig de bedste brew ratios , der var en tråd om det
        Noget med at de typiske 60 gram pr liter ikke holder ved 1,8 liter

        Som nævnt , rent ydstyr , specielt pumpen kan folk glemme

        en simpel test er at hælde kogende vand på den tilsyneladende rene kande ;o) og så hælde det op i en glas ,, og se på farven , og sniffe til det

        alm kafferens gør underværker
        http://coffeesnobs.com.au/avatars/Us...drew_James.jpg

        Comment

        • www.kaffeclausen.dk
          Mellemristet
          • Aug 2014
          • 240

          #5
          Jeg har selv tidligere leveret kaffe til en lignende kaffemaskine til en 2x50 års fødselsdag og den blev faktisk ret vellykket.

          Men enig, rens det lidt inden. Bønnen som jeg brugte, kan jeg da sagtens lave en slat til dig af hvis det er, det er på en Uganda Sironko AA. Erfaringsmæssigt er den god til folk som normalt drikker "hospitalskaffe" da den ikke har for vild syrlighed eller specialkaffesmag, men samtidigt er dejlig rund og og smagsfuld.

          Har i hvert fald adskillige af min konens kolleger på hospitallet der gerne vil erhverve sig nogen af dem til filterkaffe.

          Hvor henne ad i landet bor du. Du er meget velkommen til at komme omkring og smage kaffen hvis det er.

          Jeg kan ikke huske brew ratio fuldstændigt, men kan man evt. teste med hvis man gerne vil det.

          Jeg bor btw i Risskov/nord Aarhus.

          Comment

          • Hamilton
            Mellemristet
            • May 2008
            • 167

            #6
            Normal kaffe må ikke være for surt for at de fleste skal kunne lide. Hvis du er heldig får jeg 2 superkenya hjem før midten af august. De har ringe bitterhed og er fyldige og søde med den typiske bærsyrlighed som egner sig til søde sager og er kaffer alle ka li!

            Comment

            • Kasperv79
              Mørkristet
              • Aug 2013
              • 482

              #7
              Hvor mange kilo vil i mene der bruges til 100 kopper?

              Comment

              • Kasperv79
                Mørkristet
                • Aug 2013
                • 482

                #8
                Oprindeligt indsendt af www.kaffeclausen.dk Se indlæg
                Jeg har selv tidligere leveret kaffe til en lignende kaffemaskine til en 2x50 års fødselsdag og den blev faktisk ret vellykket.

                Men enig, rens det lidt inden. Bønnen som jeg brugte, kan jeg da sagtens lave en slat til dig af hvis det er, det er på en Uganda Sironko AA. Erfaringsmæssigt er den god til folk som normalt drikker "hospitalskaffe" da den ikke har for vild syrlighed eller specialkaffesmag, men samtidigt er dejlig rund og og smagsfuld.

                Har i hvert fald adskillige af min konens kolleger på hospitallet der gerne vil erhverve sig nogen af dem til filterkaffe.

                Hvor henne ad i landet bor du. Du er meget velkommen til at komme omkring og smage kaffen hvis det er.

                Jeg kan ikke huske brew ratio fuldstændigt, men kan man evt. teste med hvis man gerne vil det.

                Jeg bor btw i Risskov/nord Aarhus.
                Det lyder spændende, hvad skal sådan en omgang stå i?

                Comment

                • www.kaffeclausen.dk
                  Mellemristet
                  • Aug 2014
                  • 240

                  #9
                  Jeg plejer at sælge dem for 200 kr. pr. kg. Men du kan få dem for 180 kr pr. kg.

                  Jeg prøver lige at lave en kande kaffe på kaffemaskinen senere idag eller imorgen, for at få en nogenlunde pejling på mængden af kaffe der skal bruges.

                  Hvis du ikke bor i nærheden kan jeg evt. sende en lille pose samples afsted, tror jeg har nogle små kaffeposer til det formål et sted.

                  Comment

                  • Kasperv79
                    Mørkristet
                    • Aug 2013
                    • 482

                    #10
                    Jeg er i Silkeborg ugen ud og kommer sikkert forbi Århus.. Men er det bedre at vente så de er helt friske? 4-5 dage?

                    Comment

                    • -E*
                      Master Brewer
                      • Apr 2013
                      • 1949

                      #11
                      15/8 er lige om hjørnet, jeg vil påstå at du lige så godt kan tage det med, når du nu er der...
                      -Sune

                      Mahlkönig Kenia / OE Lido3
                      Chemex / V60 / Phoenix70 / Aeropress
                      Computerstyret Hottop
                      Instagram

                      Comment

                      • www.kaffeclausen.dk
                        Mellemristet
                        • Aug 2014
                        • 240

                        #12
                        Jeg har nogen pt. fra den 17/7 stående, men tænker sagtens at jeg kan riste nogen i løbet af denne uge til dig så de er friske til den 15/8 hvis det er der de skal bruges. Så kan du smage på sagerne inden du køber dem. Bliver nok onsdag eller torsdag jeg får ristet denne uge vil jeg tro.

                        Comment

                        • Kasperv79
                          Mørkristet
                          • Aug 2013
                          • 482

                          #13
                          Det lyder rigtig fint.


                          hvis det går helt skævt med afhentning, kan vi så lave en forsendelse?

                          Comment

                          • www.kaffeclausen.dk
                            Mellemristet
                            • Aug 2014
                            • 240

                            #14
                            Det finder vi ud af hvis det er. Jeg har afprøvet lidt med kaffemaskinen idag, brugte 50 gram til 8 kopper, det smagte ca. som min fornemmelse er at mine forældre plejer ville have den til at smage. Så jeg vil tro at 1 kg. burde være nok til 100 kopper plus lidt indskydning.

                            Comment

                            • Kasperv79
                              Mørkristet
                              • Aug 2013
                              • 482

                              #15
                              Fedt

                              Comment

                              Working...
                              X