Steaming! (Gaggia Classic)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts
  • Hattesen
    Grøn bønne
    • May 2014
    • 22

    Steaming! (Gaggia Classic)

    Kære alle!
    Har netop kastet mig ud i espresso-verdenen, ved anskaffelse af en Gaggia Classic og Ascaso kværn, som et udgangspunkt. Om et stykke tid kan det være jeg vil opgradere. Indtil da vil jeg øve mig rigtig meget! Det er en spændende verden.

    - Mit spørgsmål til jer er om der er nogen der har erfaring med hvor lang tid der går efter man har lavet sit espressoshot, til maskinen er klar til at steame på højt nok tryk til at lave rigtig mikroskum? Kan være det er nognelunde den samme tid for alle maskiner, så del endelig gerne ud af jeres viden!
    - Det skal siges at min Gaggia Classic har fået udskiftet sin steamarm med en fra en Rancillio Silvia .

    Mvh.

    Andreas
  • DanielL
    Mellemristet
    • Feb 2014
    • 222

    #2
    Oprindeligt indsendt af Hattesen Se indlæg
    Kære alle!
    Har netop kastet mig ud i espresso-verdenen, ved anskaffelse af en Gaggia Classic og Ascaso kværn, som et udgangspunkt. Om et stykke tid kan det være jeg vil opgradere. Indtil da vil jeg øve mig rigtig meget! Det er en spændende verden.

    - Mit spørgsmål til jer er om der er nogen der har erfaring med hvor lang tid der går efter man har lavet sit espressoshot, til maskinen er klar til at steame på højt nok tryk til at lave rigtig mikroskum? Kan være det er nognelunde den samme tid for alle maskiner, så del endelig gerne ud af jeres viden!
    - Det skal siges at min Gaggia Classic har fået udskiftet sin steamarm med en fra en Rancillio Silvia .

    Mvh.

    Andreas
    Haha, hej Andreas og velkommen til herinde
    Min kære Classic plejer at steame ganske fint efter ca. 2 minutter. Men allerede efter 30 sekunder burde du tømme steamarmen for vand ved lige at sætte et glas foran og åbne op for ventilen et øjeblik også lukke igen og vente den resterende tid

    Comment

    • Hattesen
      Grøn bønne
      • May 2014
      • 22

      #3
      Hey Daniel! Fantastisk at du også giver en hjælpende hånd med herinde, det er sgu god stil! Er simpelthen SÅ glad for Gaggiaen, og meget interesseret i at udvide min viden! Så bruger en del tid på nettet og har netop øvet mig en time, hvor jeg har lejet med grovheden af kværnen! Spændende, spændende!
      Har du et hemmeligt trick ifm. latte art/kanon microskum?

      Comment

      • DanielL
        Mellemristet
        • Feb 2014
        • 222

        #4
        Til espressoen er det her obligatorisk læsning: http://www.home-barista.com/tips/esp...te-t16968.html

        Vægt kunne for eksempel være den her: http://www.ebay.com/itm/500g-x-0-01g...item338dc9dda5

        Og i forhold til steaming er det bedste tip at bruge sødmælk og ellers øve sig

        Comment

        • Coffee makes the world go
          Master Brewer
          • Jan 2010
          • 5082

          #5
          steam tip (ikke hele armen ) ned under overfladen ,ude i siden /ca halvt ude fra midten ,,

          få mælken til at bevæge sig, løft tippen indtil den suger luft ned i mælken , enten en chi chi lyd , eller en lang syden , det er lidt forskelligt hvordan ting opfører sig

          når mælkne har udvidet sig 30% (følg med op med tippen) ( mælken burde kun nå op på ca 30 til 36 grader /lun)

          dyp tippen kun lige ned under overfladen igen

          lad mælken blande sig igen og igen , det bliver nu endnu varmere ,,og dermed udvides mælken endnu mere
          og boblerne bliver til micro skum

          den første udvidelse kommer af at der kommer luft i mælken

          den anden udvidelse ,er pga at denne luft udvider sig


          kan også gøres med kakao ;o) den fra Lidl er vild god

          så kan du gi det til nogen , og starte næste øvelse
          http://coffeesnobs.com.au/avatars/Us...drew_James.jpg

          Comment

          • Hattesen
            Grøn bønne
            • May 2014
            • 22

            #6
            Er der andre derude der har nogle konstruktive råd ift. microskum og skabelse af den korrekte mælk til at lave Latte art? Det volder mig stadig lidt problemer.

            Mvh Andreas

            Comment

            • Jancar1973
              Grøn bønne
              • Jan 2020
              • 16

              #7
              Hej

              Prøver at samle mit problem op i denne tråd, selvom den er lidt gammel.

              Jeg har selv en gaggia classic 2010, og har nu købt en til min svigerinde, som jeg er ved at få til at virke som den skal,- og det gør den. Og uretfærdigvis så steamer den en del bedre end min egen....
              Problemet med min egen er , at den i starten af steamingen, så sprutter den noget, og så kan den heller ikke holde dampen oppe helt så længe, som den jeg har købt til min svigerinde,- Den sprutter også til sidst i steamingen.
              Nogen der kan sige mig hvad årsagen er?

              Talk for hjælpen


              Mvh Jan

              Comment

              Working...
              X