Wilfa Vs. Vario *Sortbryg*

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts
  • Bademester
    Lysristet
    • Feb 2010
    • 104

    Wilfa Vs. Vario *Sortbryg*

    Jeg kunne godt tænke mig at høre om nogle herinde har erfaringer mht. smagsprofilen på disse to kværne. Præsterer Varioen bedre end wilfaen eller er forskellen næsten ikke til a spore, trods Varioens noget højere pris? Ved godt alt er relativt ift. smag, men kunne være sjovt at høre om folks erfaringer.
    58.4mm Tamper fra "Forty Ninth Parralel"
    Hario V60 + skerton håndkværn
  • SweetBrikka
    Espresso
    • Dec 2012
    • 591

    #2
    Har ikke prøvet dem ved siden af hinanden, men jeg vil mene du skal have metalknive i varioen før du kan sammenligne. Med keramiske knive er varioen primært en espressokværn.

    Comment

    • pingel
      Coffeeholic
      • Jan 2012
      • 1007

      #3
      En Vario med stål er en del bedre. Rent smagsmæssigt er der langt mindre bitterhed i min kaffe end med Wilfa, og det kværnede kaffe er meget jævnere. Om det er pengene værd - sikkert ikke. Men jeg fortryder ikke skiftet...

      Comment

      • Casper
        Espresso
        • Jun 2012
        • 709

        #4
        Jeg har begge. Wilfa er super til prisen, men vil mene du ikke får bedre kværn under 10000kr (nypris) end varioen med stålknive.

        Comment

        • Rocco
          Espresso
          • Jan 2009
          • 503

          #5
          Jeg har også begge kværne.
          Wilfa'en er virkelig god til prisen.
          Vario W som jeg har,er en bedre kværn, mere præcis,bedre bygget og bedre dele. Prisen er så derefter. Vario kværner mere ens hvilket kan smages i en mere "ren kop".

          Hvis du er i tvivl ville jeg gå efter Wilfa og hvis du en dag bliver træt, så skifte derefter. Men medmindre du bruger meget rent vand, gode bønner og en omhyggelig gang håndværk så er wilfa et fint valg.
          Izzo Alex Duetto III
          Mazzer Major E

          Comment

          • malling
            Master Brewer
            • Apr 2011
            • 4545

            #6
            Nu har jeg haft en del muligheder til at lege med Wilfa og du får utroligt meget for pengene, jeg vil klart mene den er bedre ene stortset en hvilken som helst espressokværn med espressoknive.

            Den nyeste model giver begrænset med bitterhed, en god klar kop og godt med sødme, der er selvf. nogle mindre smags defekter, og det er formentligt disse du vil få fjernet samt en tand mere klarhed og separation af nuancerne ved at få en kværn der kværner mere ens. men alt i alt et super begynder kværn.

            Men det kræver stadig ordentlige bønner, god vandkvalitet og korrekt teknik.

            Men ellers er der også Lido2 og Made by Knock housegrinder (pt. skal man vente på 3 batch) de bruger begge lignende koniske knive som Wilfa men er bedre alligned.
            Last edited by malling; 4. February 2014, 09:43.
            A perfectly brewed cup of filter coffee is more delicious than espresso


            Comment

            • pingel
              Coffeeholic
              • Jan 2012
              • 1007

              #7
              Oprindeligt indsendt af malling Se indlæg
              Nu har jeg haft en del muligheder til at lege med Wilfa og du får utroligt meget for pengene, jeg vil klart mene den er bedre ene stortset en hvilken som helst espressokværn med espressoknive.

              Den nyeste model giver meget lidt bitterhed, en god klar kop og god med sødme, der er selvf. nogle mindre smags defekter, og det er formentligt disse du vil få fjernet ved at få en kværn der kværner mere ens. men alt i alt et super begynder kværn.

              Men det kræver stadig ordentlige bønner, god vandkvalitet og korrekt teknik.

              Men ellers er der også Lido2 og Made by Knock housegrinder (pt. skal man vente på 3 batch) de bruger begge lignende koniske knive som Wilfa men er bedre alligned.
              Men der er kæmpe forskel på de keramiske og stålknivene, meget større end mellem Wilfa og Vario med stål...

              Comment

              • malling
                Master Brewer
                • Apr 2011
                • 4545

                #8
                Den kommer også til en pris der er 6 gange større og så skal den moddes med nye knive mm.

                En del ville nok syntes at 3400,- er meget at give

                Ja espressoknive er ikke godt til sort, det er efterhånden slået fast med syv tommer søm
                Last edited by malling; 4. February 2014, 09:50.
                A perfectly brewed cup of filter coffee is more delicious than espresso


                Comment

                • Rocco
                  Espresso
                  • Jan 2009
                  • 503

                  #9
                  Hvis man vil gå efter Vario til sort så vil jeg anbefale deres W ikke billig, men stålknive og vægten er rimelig præcis til omkring 0,2-0,4 gram
                  Izzo Alex Duetto III
                  Mazzer Major E

                  Comment

                  • Casper
                    Espresso
                    • Jun 2012
                    • 709

                    #10
                    Det er smart det med vægten. Med mindre du falder over en meget billig lettere brugt vario v.2 ville jeg klart gå efter W modellen.
                    Specielt når jeg hører den er bedre bygget som Rocco siger.

                    Comment

                    • Bumsen
                      Grøn bønne
                      • Mar 2010
                      • 24

                      #11
                      Jeg har også begge kværne. Varioen er med stålknive og Wilfa'en er version 1. Jeg er ikke klar over, hvor meget anderledes Wilfa v2 er.

                      På trods af at Wilfa'en står klar på kontoret, tager jeg mig selv I at male dagens ration på Vario'en hver morgen.
                      Som andre har været inde på, er Vario'ens grind MEGET mere ensartet end Wilfa'ens (med keramiske knive der Vario'ens grind stadig mere ensartet - men forskellen er betydeligt mindre).
                      Den mere ensartede grind lader sig mærke i koppen. Kaffen fra Varioen er mere rund og med flere smagsnuancer, hvorimod kaffen fra Wilfa'en er mere endimentionel med en ikke specielt rar syrlighed. Forskellen på de to træder især meget tydeligt frem på de lidt lysere riste.

                      Jeg er ikke i tvivl. Jeg ville vælge vario'en på trods af den højere pris - men hvis du er interesseret i en billig Wilfa v1, må du sige til:-)
                      Nuova Simonelli Musica
                      Mahlkönig K30 Vario
                      Mahlkönig Vario V2 med stålskiver

                      Comment

                      • malling
                        Master Brewer
                        • Apr 2011
                        • 4545

                        #12
                        Oprindeligt indsendt af Casper Se indlæg
                        Det er smart det med vægten. Med mindre du falder over en meget billig lettere brugt vario v.2 ville jeg klart gå efter W modellen.
                        Specielt når jeg hører den er bedre bygget som Rocco siger.
                        Så slipper man også for at bestille nye knive, vente og skifte de keramiske ud med stål. Det i sig selv er en gevinst.

                        Jeg har selv overvejet det, men pt. tillader økonomien ikke en ny kværn til 4500,- og så syntes jeg også at Baratza Forte har noget mere lækkerhed over sig. Men små 9000,- av
                        A perfectly brewed cup of filter coffee is more delicious than espresso


                        Comment

                        Working...
                        X