Kære brugere af dette dejlige forum...
Gennem de senere år er jeg blevet fascineret af "Barista-verdenen" og har i denne forbindelse været på nogle begynderkursuser og valgt at gå "all in" og har investere i en lettere brugt Simonelli Aurelia WBC-edition espressomaskine...Lækker sag som er en fryd for øjet...Det er måske pt. lidt overkill, men har pladsen til den og er sikker på, at jeg bliver glad for den - og forhåbentlig MEGET bedre til at håndtere maskinen med tiden
I denne forbindelse har jeg nogle formentlig simple spørgsmål, som i helt sikkert kan hjælpe mig med...Dette vedrører meste det tekniske omkring maskinen...
1. Hvad skal jeg bruge af udstyr for at tilkoble en ca. 5-liters vanddunk samt 5-liters afløbsdunk?? Evt. nogle gode råd? (slange til tapning og afløb sidder på maskinen og jeg er klar over et kalkfilter er nødvendigt).
2. Modellen har et "auto-cleaning" program som umiddelbart er såre simpelt - er det bedre end en manuel "backflushing"? Eller gør det reelt det samme?
3. Er der nogle vedligeholdelses ting el.lign. jeg skal være opmærksomme på når jeg får den slået til? (normal rengøring osv. har jeg nogenlunde styr på). Det skal siges at maskinen har stået stille i ca. 1 1/2 måned, men blev startet op af sælger, hvor den blev demonstreret og et espresso shot blev brygget til UG.
4. Hvor kan man finde ud af hvad hårheden af vandet i Aarhus C er?...Lærte på kursus at det optimale vand havde en hårhed på 3-4 ("tysk måling" - ja, det var hvad der blev sagt).
Jeg håber i kan være behjælpelige med ovenstående spørgsmål...ligesom der nok kommer flere med tiden
MVH
Jan
Gennem de senere år er jeg blevet fascineret af "Barista-verdenen" og har i denne forbindelse været på nogle begynderkursuser og valgt at gå "all in" og har investere i en lettere brugt Simonelli Aurelia WBC-edition espressomaskine...Lækker sag som er en fryd for øjet...Det er måske pt. lidt overkill, men har pladsen til den og er sikker på, at jeg bliver glad for den - og forhåbentlig MEGET bedre til at håndtere maskinen med tiden
I denne forbindelse har jeg nogle formentlig simple spørgsmål, som i helt sikkert kan hjælpe mig med...Dette vedrører meste det tekniske omkring maskinen...
1. Hvad skal jeg bruge af udstyr for at tilkoble en ca. 5-liters vanddunk samt 5-liters afløbsdunk?? Evt. nogle gode råd? (slange til tapning og afløb sidder på maskinen og jeg er klar over et kalkfilter er nødvendigt).
2. Modellen har et "auto-cleaning" program som umiddelbart er såre simpelt - er det bedre end en manuel "backflushing"? Eller gør det reelt det samme?
3. Er der nogle vedligeholdelses ting el.lign. jeg skal være opmærksomme på når jeg får den slået til? (normal rengøring osv. har jeg nogenlunde styr på). Det skal siges at maskinen har stået stille i ca. 1 1/2 måned, men blev startet op af sælger, hvor den blev demonstreret og et espresso shot blev brygget til UG.
4. Hvor kan man finde ud af hvad hårheden af vandet i Aarhus C er?...Lærte på kursus at det optimale vand havde en hårhed på 3-4 ("tysk måling" - ja, det var hvad der blev sagt).
Jeg håber i kan være behjælpelige med ovenstående spørgsmål...ligesom der nok kommer flere med tiden
MVH
Jan
Comment