Niche Zero og Lagom P64 lyd-demo

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts
  • krumbak
    Mørkristet
    • Mar 2008
    • 307

    Niche Zero og Lagom P64 lyd-demo

    Kort demo af Niche Zero konisk kværn og Lagom P64 kværn med SSP-Unimodal-Espresso knive.

    Helt uvidenskabeligt, og tiltænkt dem, der er nysgerrige på de her to kværne.

    Her video af støjniveau. Der er auto-gain på mikrofonen, så de lyder langt højere på video end i virkeligheden. Nichen støjer lidt mere på V60 setting end den gør på espresso setting. Lagom P64 er på 200 omdr.:
  • krumbak
    Mørkristet
    • Mar 2008
    • 307

    #2
    Her er video af V60 brew grind setting. 15 gr. Kværnes. Samme kaffe i begge kværne. Niche med calibrate mærke omkring kl. 12 på en urskive (er uden for Niches talskive – ca. en hel omgang fra zero point) og Lagom P64 på ca. 10 fra zero point (en hel omgang) og med 200 omdr. Det giver ca. samme grind setting. Lagom fik et enkelt RDT spray – glemte det på Niche.:

    Comment

    • krumbak
      Mørkristet
      • Mar 2008
      • 307

      #3
      Størrelse og footprint
      Vedhæftede filer

      Comment

      • Jakobankerhansen
        Lysristet
        • Mar 2012
        • 115

        #4
        Tak for indlæg Krumbak, meget spændende og super godt med Nichen som reference i forhold til Lagom. Hvordan er kvaliteten af grindet og hvordan er smagen i koppen ? Er Lagom bedre til traditionel kaffe eller til espresso ?

        Jeg ved at flere herinde har en Lagom, og har været spændt på at høre lidt erfaringer fra anvendelsen i Danmark. Der findes mange kommentarer og tests på udenlandske siges, men erfaringer fra anvendelse i Danmark vil være noget andet

        Comment

        • krumbak
          Mørkristet
          • Mar 2008
          • 307

          #5
          Det er for tidligt at sige noget om smagen - har ikke testet nok. Men der er bestemt ikke noget at udsætte, tværtimod, de performer begge super og uden de store kvaler med indstilling osv.

          Har lavet V60 og espresso med dem begge. Det fungerer de helt fint til i teknisk henseende. Det er meget nemt at indstille mellem fin og groft kværnet. Det tager 1-2 sekunder. Nemt at finde tilbage igen til tidligere setting.

          Begge er meget støjsvage - Lagom siger stort set intet, derfor lyder Niche Zero (NZ) noget højere i videoen. Lagom kværner noget hurtigere end NZ. Er Lagom på 200 omdr., så kværner de stort set lige hurtigt.

          Lagom er med Unimodal knivene og det overrasker mig, hvor fint jeg skal kværne!
          Hvis jeg kværner 0,1 fra zero point (man kan i praksis ikke gøre det finere uden knivene støder sammen), så har jeg preinfusion på Londinium R24 på ca. 20-30 sek. med 3 bar og ca. 25-30 sek. fra første dryp. Ingen unormal bitterhed eller astringent fornemmelse med så lang ekstraktion, det overrasker også!
          Jeg opnår det samme med NZ på ca. 10 fra zero point. NZ kan fint kvæle LR24, men det kan Lagom ikke med unimodal knivene.
          Det er med 20 gr. kaffe og 40 gr. i koppen, kaffen er Burundi ristet ca. 45-60 sek. ind i 1. knæk.

          Sætter jeg Lagom på 0,5 fra zero point, så er preinfusion stort set ikke eksisterende og skuddet løber på 10-15 sek. i alt.

          Comment

          • krumbak
            Mørkristet
            • Mar 2008
            • 307

            #6
            Lidt flere erfaringer. Ikke videnskabeligt, bare lidt leg og til dem, der er interesseret.

            Denne gang smagstest i Lagoms favør, pga. den lyse rist.

            Etiopien Amaro Gayo Økologisk ristet lyst, 45 sek. Ind i første knæk. Kun to dage gammel, så ikke optimalt, men skulle lige smage kaffen inden den modner helt.

            Lagom på 0,15 fra zero point
            Niche på 11 fra zero point.
            Londinium R24 med 5,5 bar preinfusion

            Lagom bryg: 15 sek. Preinfusion, 30 sek. Bryggetid, ratio 1:2
            Niche bryg: 10 sek. Preinfusion, 28 sek. Bryggetid, ratio 1:2

            Lagom løb meget grimt, lignede voldsomt channeling og blondede meget hurtig.
            Niche løb pænt, ensartet og tyk og flot farve hele vejen igennem.

            Meget større klarhed i Lagom – tydelig bærsmag, frisk syre, let sødme, ”tynd” og vandet fornemmelse i munden, minder mig om EK43 skud.
            Meget bedre mundfylde og en slags fedme i niche. Smagte som en bønne, der var mørkere ca. mellemristet, noget mere fylde og et mere klassisk espressoskud. Kunne lige ane bær i duften, men i smagen var der ikke noter at spore, det flød mere sammen til en ensartet lækker espresso, stor sødme og behagelig i munden.

            Se billeder. Sjovt nok, så er Lagom til venstre og noget mørkere end Niche til højre. Masser af Co2 pga. to dage gammel kaffe.

            Tror fint Lagom kunne køre med ratio 1:3 – selvom det ser uskønt ud, når det løber, så smager det rigtig fint – ingen bitterhed eller astringent fornemmelse. Den kan formentlig også fint trække en tand finere kværnet og længere preinfusion.
            Vedhæftede filer

            Comment

            Working...
            X