Se fuld version : Toper Cafemino 1kg tråden
skastdk
13. January 2012, 21:22
Jeg starter en ny tråd om cafeminoen, da der er et par af dem i Danmark, det kunne være interessant hvis der var nogle mods/justering gode fif osv. som kunne deles
F.eks en temperatur føler nede ved bønnerne, den føler som sidder på maskinen sidder over bønnerne på min model og den giver en indikation på hvor meget energi/varme du har i tromlen. Varmelegmet sidder inde i tromlen som er en tromle i stål uden huller. Kun bagudtil er der små huller.
Jeg er ret interesseret i bønnernes udvikling rent temperatur mæssigt.
http://img822.imageshack.us/img822/8764/img5992g.jpg
Den nye probe er nu tilsluttet under den originale temperatur føler lige over udkastet. Vi har forsøgt at montere en probe i udkastet men det gav problemer når man åbnede for at lukke bønner ud. Der er lavet et 8mm gevind hul som proben passer ind i.
Det er så ment at den skal kunne sende noget data til en computer så der kan laves en graf over udviklingen
http://img825.imageshack.us/img825/6896/img5994x.jpg
Der vil være en forskel uden bønner i tromlen pga. probens placering
kennethp
14. January 2012, 00:02
Ah hvor er den blevet flot, godt arbejde!
skastdk
26. January 2012, 12:35
http://img408.imageshack.us/img408/3328/fotoyeo.jpg
Så er der kommet datalogging på maskinen
De første observationer er at maskinen rister rimelig uens(ikke kritisk), det er simpelthen tromlens design og området omkring "sightglasset" der "holder på bønnerne".
Den skal i hvert fald være fuldstændig gennemvarm før man rister på den (ca 50 min opvarming) så bliver resultatet godt.
Så næste projekt vil nok være at modificere tromlen lidt... Ren hygge
Kjeldsen
28. January 2012, 16:30
Cool!
Har du ristet nok forskellige bønner til at kunne konkludere at det er risteren der rister ujævnt?
skastdk
29. January 2012, 11:46
tja, det er et godt spørgsmål. Jeg har ristet ca 10 gange, og anden rist er altid bedre, derfor er det i hver fald opvarmningen den er gal med. hvis jeg rister ca 800 gram får jeg en god profil og ensartet. men som du nævner er nogen bønner nemmere end andre.
Kjeldsen
30. January 2012, 13:40
Okay, den skal nok bare varmes godt igennem, som du nævner. Det er også et ret stort skrummel. Men et smukt skrummel <3
Jeg er faktisk ret misundelig ^_^ Hvis jeg bare havde plads. Har tid/lyst til at lave video dokumentation af en rist? Det ville det være mega fedest!
skastdk
30. January 2012, 14:26
Ja jeg arbejder på det med en video. Jeg har faktisk heller ikke plads, så lige nu står den i naboens bryggers. De er udstationeret i Indien.. Og når de kommer hjem, ja så har jeg et problem.. He he, men den tid den sorg.. Naboens gård har dog plads i laden, hvor jeg også har stået med en hottop, men det duer kun når temperaturen er over 10 grader ellers er det simpelthen for koldt og ikke særlig godt for risteren.
skastdk
30. January 2012, 14:45
Video forfra
http://youtu.be/pikDVk0qM1I?hd=1
skastdk
30. January 2012, 14:48
Taget med Iphone
http://youtu.be/A1lTvk5H5zU
Kjeldsen
30. January 2012, 22:23
Fedt, tak : ) Flere videoer! Riste-video-blog! Mere, mere, mere! :D
skastdk
2. February 2012, 15:07
Efter en tur i Altmanns værksted og med fil og knofedt har vi forlænget "vangerne" i tromlen med ca 4 cm så de når næsten ud til kanten. Det bevirkede så at der opstod noget friktion mellem bønner og kanten.
Det tog mig ret lang tid at finde ud af hvor fejlen lå, og den har været der hele tiden
http://img444.imageshack.us/img444/8127/skrmbillede20120202kl13.jpg
den røde tynde linie viser bønnernes ønskede retning, de vil ud til kanten og ud igennem sprækken om bag tromlen.. Det er virkelig svært at beskrive med billeder. Men der kommer altså bønner i klemme her.
Derfor har jeg nu været i gang med en svejser for at lægge et ekstra lag stål, som så er blevet slebet og passet til så der ikke kan slippe bønner ned her mere. Det har faktisk afhjulpet problemet. Det er svejset på forpladen her:
http://img546.imageshack.us/img546/8021/skrmbillede20120202kl14.png
Nu er der bedre mixing af bønner, og friktion mellem trommel og inderkant (skabt af bønner i klemme) er afhjulpet.
Happy days
http://youtu.be/34bnyYt_0gw?hd=1
skastdk
2. February 2012, 15:16
Før mod
http://youtu.be/pikDVk0qM1I?hd=1
Efter Mod
http://youtu.be/d-deY4kEmo8?hd=1
beklager men det er ikke samme kamera
skastdk
7. February 2012, 07:56
http://img37.imageshack.us/img37/5347/ethiopiashakiso.png
Roast log fra noget shakiso neutral fra hasbean
Altmann
7. February 2012, 10:10
Billederne taler for sig selv, det er virkelig noget, der har hjulpet på omrøringen.
skastdk
7. February 2012, 14:15
I dag gik varmelegemet så i stykker, det er jo typisk..
skastdk
12. February 2012, 18:13
http://img830.imageshack.us/img830/2350/img6286g.jpg
Sådan ser 2 stk. defekte varmelegemer ud
skastdk
15. February 2012, 14:37
http://img840.imageshack.us/img840/2159/img6433p.jpg
Så er der gang i ristehuset igen, fik skiftet varmelegemer
http://img821.imageshack.us/img821/5021/img6447e.jpg
Flyvende bønner
http://img713.imageshack.us/img713/456/img6439z.jpg
Profil- datalogging
Kjeldsen
15. February 2012, 16:09
Ja det ser ud som om moddet hjalp. Fedt! Har du foretaget nogen profil-eksperimenter?
skastdk
15. February 2012, 16:19
Ikke så meget endnu, men jeg arbejder på sagen, jeg kan i hvert fald nemt styre bønnetemperaturen nedad med min udsugnings monster. dvs. trække tiden lidt mellem 1 og 2 crack er ingen problem.
ac1205
16. January 2014, 22:20
Hvor meget står sådan en cafemino i brugt vil du tro (hvis man kan finde en)?
Og ville det være muligt at lave setup ude i mit skur med omkring 2 meter til loftet?
Vil meget gerne have sådan en her, men prisen afskrækker mig en smule pt vil jeg tro
skastdk
16. January 2014, 22:24
Prisen på brugte ristere er meget høj for tiden pga stor efterspørgsel. Så mellem 17-23K kunne jeg forestille mig alt afh af stand og mods. Jeg kender en som har en electric til salg i UK den vil godt kunne stå i et skur
Powered by vBulletin™ Version 4.2.2 Copyright © 2021 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.