PDA

Se fuld version : Risteriet skruer op for kvaliteten? Robusta udgår



Carsten O
4. August 2011, 14:55
Fra Risteriets blog: \"Robusta udgår, ny Miscela Due blend opstår\"


På den måde er robusta en effektiv bønne-sort. Navnet alene fortæller lidt om en bønne som er hårdfør og selvom det har sine gode sider, så som at den kan gro nemmere end arabicaen. Den kræver ikke de samme balance momenter indenfor temperatur stabilitet, højder og nedbør. Robusta kan tåle mere omskiftelighed. Men – den byder også på en meget mere begrænset smags-plate.

Den er for at sige det ligeud meget forsimplet i karakter og noget afstumpet i sin smag. Og derved også sagt; kvaliteten var ikke god. Ikke god nok i hvert fald.



Så det tog lidt tid at smide de robusta-bønner ud. Måske vi skulle have gjort det for længe siden, måske det lige præcis var nu tiden var inde.

Men i hvert fald - nu er det sket og så håber vi vores kære kunder tager godt imod den beslutning. Og godt imod den nye Miscela Due. Genfødt om man vil.


Læs hele blogindlægget her: http://www.risteriet.dk/blog/Robusta_udgaar.html

Morten_DK
4. August 2011, 15:08
Spændende - og med Karma-systemet afskaffet behøver man jo ikke holde sig tilbage med at kommentere Risteriets kaffe:laugh:

-Jeg synes stadig det er lidt ærgerligt, at det er en stor hemmelighed hvad der er i deres blends...

MoBak
4. August 2011, 15:14
Carsten O wrote:

Fra Risteriets blog: \"Robusta udgår, ny Miscela Due blend opstår\"


På den måde er robusta en effektiv bønne-sort. Navnet alene fortæller lidt om en bønne som er hårdfør og selvom det har sine gode sider, så som at den kan gro nemmere end arabicaen. Den kræver ikke de samme balance momenter indenfor temperatur stabilitet, højder og nedbør. Robusta kan tåle mere omskiftelighed. Men – den byder også på en meget mere begrænset smags-plate.

Den er for at sige det ligeud meget forsimplet i karakter og noget afstumpet i sin smag. Og derved også sagt; kvaliteten var ikke god. Ikke god nok i hvert fald.



Så det tog lidt tid at smide de robusta-bønner ud. Måske vi skulle have gjort det for længe siden, måske det lige præcis var nu tiden var inde.

Men i hvert fald - nu er det sket og så håber vi vores kære kunder tager godt imod den beslutning. Og godt imod den nye Miscela Due. Genfødt om man vil.


Læs hele blogindlægget her: http://www.risteriet.dk/blog/Robusta_udgaar.html

Så skal vi bare have dem til at dumpe bønnerne et par minutter tidligere, så er den måske ved at være der. Jeg synes i hvert fald generelt, at de rister meget mørkt (dette er baseret på erfaring et års tid eller to tilbage)

malling
4. August 2011, 15:18
MoBak wrote:

Carsten O wrote:

Fra Risteriets blog: \"Robusta udgår, ny Miscela Due blend opstår\"


På den måde er robusta en effektiv bønne-sort. Navnet alene fortæller lidt om en bønne som er hårdfør og selvom det har sine gode sider, så som at den kan gro nemmere end arabicaen. Den kræver ikke de samme balance momenter indenfor temperatur stabilitet, højder og nedbør. Robusta kan tåle mere omskiftelighed. Men – den byder også på en meget mere begrænset smags-plate.

Den er for at sige det ligeud meget forsimplet i karakter og noget afstumpet i sin smag. Og derved også sagt; kvaliteten var ikke god. Ikke god nok i hvert fald.



Så det tog lidt tid at smide de robusta-bønner ud. Måske vi skulle have gjort det for længe siden, måske det lige præcis var nu tiden var inde.

Men i hvert fald - nu er det sket og så håber vi vores kære kunder tager godt imod den beslutning. Og godt imod den nye Miscela Due. Genfødt om man vil.


Læs hele blogindlægget her: http://www.risteriet.dk/blog/Robusta_udgaar.html

Så skal vi bare have dem til at dumpe bønnerne et par minutter tidligere, så er den måske ved at være der. Jeg synes i hvert fald generelt, at de rister meget mørkt (dette er baseret på erfaring et års tid eller to tilbage)

They still do.

Men er enig, de skal stadig lære, at riste lysere. Samt i det hele taget blive bedre til det.

Så et skridt på vejen i den rigtige retning, men stadig langt igen.

Morten_DK
4. August 2011, 15:21
MoBak: Karma -4
malling: Karma -3

:-D

Morten_DK
4. August 2011, 15:24
Så længede deres priser kun er et par kroner lavere end TCC ved jeg godt hvor jeg cykler hen efter kaffe...

malling
4. August 2011, 15:49
Morten_DK wrote:

Så længede deres priser kun er et par kroner lavere end TCC ved jeg godt hvor jeg cykler hen efter kaffe...

+ 1 i super karma :laugh:

Ja og når de så åbner et nyt sted nær Nørreport, så bliver det skide nemt at få fat på. (bor ikke i nærheden af Nørrebro)

Skurken
4. August 2011, 18:00
Morten_DK wrote:

Så længede deres priser kun er et par kroner lavere end TCC ved jeg godt hvor jeg cykler hen efter kaffe...

Lige netop. Der er klasser i forskel, det er der altså.

Og ikke kun i samgen. hos TCC er du sikret udelukkende direct trade bønner, så du kan drikke din kaffe uden eftersmag af bønder der slider sig ihjel til en sulteløn... det betyder altså også noget, i hvert fald for mig.

HenrikP
4. August 2011, 18:32
Skurken wrote:

Morten_DK wrote:

Så længede deres priser kun er et par kroner lavere end TCC ved jeg godt hvor jeg cykler hen efter kaffe...

Lige netop. Der er klasser i forskel, det er der altså.

Og ikke kun i samgen. hos TCC er du sikret udelukkende direct trade bønner, så du kan drikke din kaffe uden eftersmag af bønder der slider sig ihjel til en sulteløn... det betyder altså også noget, i hvert fald for mig.

++ fra mig!

lbe
4. August 2011, 20:47
Jeg stemmer også for god behandling af kaffebønder.