Viser resultater 1 til 10 af 10

Emne: Ny (gammel) VBM domobar super m. Autofill vanskeligheder

  1. #1
    Grøn bønne
    Registreringsdato
    Nov 2016
    Indlæg
    12

    Ny (gammel) VBM domobar super m. Autofill vanskeligheder

    Hej Ebar

    Jeg har været så heldig at få fingrene i en VBM domobar super med nogle år på bagen. Jeg tror den er fra et sted mellem 2001-03, men da mærkatet med årstal og serienummer ikke er på længere, må jeg estimere det ud fra pumpen, der er fra ‘01.

    Efter at været forsigtig i opstarten for at undgå at brænde varmelegemet af tror jeg nu, at jeg er blevet fortrolig med måden, den skal startes op på. Kørte det første skud i dag, og den kører som den skal!

    Det eneste jeg indtil videre er stødt på, er at pumpen ikke aktiveres automatisk til autofill, når vandstanden i kedlen er lav, men i stedet skal aktiveres som når man brygger, hvorefter vandet ledes i kedlen i stedet for ud af bryghovedet af trevejsventilen. Pumpen er ikke sat op til Gicar modulet, så det giver mening, at det ikke aktiveres. Jeg overvejer at koble pumpen til autofill (Gicar modulet har udgang til pumpen), men er lidt nervøs for at skade andre dele i maskinen.

    Jeg har forsøgt at søge nettet tyndt, men da maskinen er den tidligere model, har jeg ikke haft noget held med at finde særligt meget information om den. Så nu håber jeg, at der er nogen på Ebar, der har samme model og lidt mere indsigt.

    Er der nogen som har gjort det før?

    Mvh
    Søren

  2. #2
    Master Brewer Jack's avatar
    Registreringsdato
    Feb 2016
    Sted
    Aalborg / Kwun Tong
    Indlæg
    1.626
    Det er noget med, den ene røde knap er til varme element. Tænd / sluk-kontakten tillader kun, at pumpe / gicar tændes.
    Du har brug for den anden røde knap for at tænde for elementet. Formålet er at tillade genpåfyldning af kedlen uden at brænde elementet af, hvis vandstanden er lav

    Prøv evt om du kan finde en brugsanvisning til din maskine online
    Pictures (or it didn't happen)

  3. #3
    Grøn bønne
    Registreringsdato
    Nov 2016
    Indlæg
    12
    Hej Jack

    Ja, den venstre knap er til pumpen og den højre til varmeelementet, men pumpen aktiveres ikke automatisk, men i stedet lyser den grønne lampe, når der er lavt vandniveau i kedlen, så man manuelt kan aktivere pumpen (det er i hvert fald det jeg har fundet ud af ved at prøve mig frem).

    Det undrer mig bare lidt hvis pumpen ikke var koblet til Gicar relæet fra fabrikken, når nu muligheden er for det. Derfor håbede jeg, at der muligvis var nogen herinde, der havde erfaring med den.

    Manualen har jeg forsøgt at finde, men jeg kan kun finde til de nyere modeller, hvilket også giver nogen svar, men desværre ikke på elektronikken i den. Ellers forsøger jeg mig nok med også at koble pumpen på relæet og se, om det ikke kan fungere.

    Søren


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  4. #4
    Mellemristet
    Registreringsdato
    Apr 2016
    Sted
    Aalborg
    Indlæg
    210
    Var det den fra Lauritz?
    _______________________________________________
    MK Vario - Rancilio Silvia
    Appia II 1-gruppe, MK K30 ES

  5. #5
    Grøn bønne
    Registreringsdato
    Nov 2016
    Indlæg
    12
    Jeps - det var ikke meget, der stod om den, men jeg tog chancen. Og den kører og er ellers i ret pæn stand!


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  6. #6
    Master Brewer Jack's avatar
    Registreringsdato
    Feb 2016
    Sted
    Aalborg / Kwun Tong
    Indlæg
    1.626
    Citer Oprindeligt indsendt af Soren941 Se indlæg
    Hej Jack

    Ja, den venstre knap er til pumpen og den højre til varmeelementet, men pumpen aktiveres ikke automatisk, men i stedet lyser den grønne lampe, når der er lavt vandniveau i kedlen, så man manuelt kan aktivere pumpen (det er i hvert fald det jeg har fundet ud af ved at prøve mig frem).

    Det undrer mig bare lidt hvis pumpen ikke var koblet til Gicar relæet fra fabrikken, når nu muligheden er for det. Derfor håbede jeg, at der muligvis var nogen herinde, der havde erfaring med den.

    Manualen har jeg forsøgt at finde, men jeg kan kun finde til de nyere modeller, hvilket også giver nogen svar, men desværre ikke på elektronikken i den. Ellers forsøger jeg mig nok med også at koble pumpen på relæet og se, om det ikke kan fungere.

    Søren


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Ja den er lidt tricky, og da det er en HX, er det kun når du steamer den kan mangle vand, går ud fra du ved hvordan en HX maskines kedel er opbygget.
    hvorfor den er opbygget med manuelle styring, kan måske ha noget med udviklingen ikke var så langt fremme hos VBM da den blev bygget, du kan sikkert opgraderer elektronikken i din maskine, men det kan sikkert ikke betale sig


    Ser lige beskrivelsen på Lauritz https://www.lauritz.com/da/auktion/v...kine/i5411744/

    Er det rigtigt den kun køre fra fast vand tilslutning? så skal du passe på og får næsten helt sikkert problemer med kalk hvis du ikke køre igennem et filter
    Senest redigeret af Jack : 3 uger siden kl. 13:49
    Pictures (or it didn't happen)

  7. #7
    Grøn bønne
    Registreringsdato
    Nov 2016
    Indlæg
    12
    Hej Jack

    Jeg tror, det hele giver lige pludselig mening... da maskinen er til fast vandforsyning, behøver pumpen vel ikke køre, når kedlen skal have vand. Det klarer trykket fra vandforsyningen selv, så det er vel derfor, at den ikke aktiveres. Egentlig også meget rart at slippe for brummen, når den tænder. (Det er jeg vant til fra min Oscar, der er lidt larmende).

    Det tog mig bare lidt tid at få den til fast vand, så det er først nu, det er gået op for mig

    Ja, jeg skal uden tvivl have et kalkfilter på, første skridt var bare lidt at sikre at den virkede optimalt. Har du nogen erfaring ang filter?


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  8. #8
    Master Brewer Jack's avatar
    Registreringsdato
    Feb 2016
    Sted
    Aalborg / Kwun Tong
    Indlæg
    1.626
    Citer Oprindeligt indsendt af Soren941 Se indlæg
    Hej Jack

    Jeg tror, det hele giver lige pludselig mening... da maskinen er til fast vandforsyning, behøver pumpen vel ikke køre, når kedlen skal have vand. Det klarer trykket fra vandforsyningen selv, så det er vel derfor, at den ikke aktiveres. Egentlig også meget rart at slippe for brummen, når den tænder. (Det er jeg vant til fra min Oscar, der er lidt larmende).
    Det tror jeg ikke du kan være sikker på, kom der ikke en alarm når der var lav vandstand i kedlen en damp kedlen skal heller ikke fyldes helt op
    Tryket fra vandforsyningen er nok mere med til at pre-infusion virker bedre sammen med e61

    Citer Oprindeligt indsendt af Soren941 Se indlæg
    Det tog mig bare lidt tid at få den til fast vand, så det er først nu, det er gået op for mig

    Ja, jeg skal uden tvivl have et kalkfilter på, første skridt var bare lidt at sikre at den virkede optimalt. Har du nogen erfaring ang filter?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Der er skrevet en masse om vandfiltere her på ebar, jeg er heller ikke den rigtige at spørge :-)
    selv på min alm el kedlen bruger jeg filtret vand, efter fruen kogte alm hane vand en enkelt gang, var der tegn på kalk og larmede mere, så den fik straks en afkalkning, glad for det ikke var espressomaskinen hun kom alm vand i tanken på
    Senest redigeret af Jack : 3 uger siden kl. 00:23
    Pictures (or it didn't happen)

  9. #9
    Grøn bønne
    Registreringsdato
    Nov 2016
    Indlæg
    12
    Hej Jack, beklager det sene svar, og tak for input. Det ser ud til at virke - når maskinen tænder og lampen for lavt vand i kedlen lyser åbner trevejsventilen, og man kan høre vandet komme ind, og så slukker lampen efterfølgende. Så den del fungerer.

    Nu skal jeg bare have pre-infusionen til at virke, da det ikke helt er lykkedes endnu.

    Jeg læser lidt op på kalkfilter herinde, tak


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  10. De følgende brugere har takket Soren941 for denne post:

    Jack (1 dag siden)

  11. #10
    Master Brewer Jack's avatar
    Registreringsdato
    Feb 2016
    Sted
    Aalborg / Kwun Tong
    Indlæg
    1.626
    Citer Oprindeligt indsendt af Soren941 Se indlæg
    Hej Jack, beklager det sene svar, og tak for input. Det ser ud til at virke - når maskinen tænder og lampen for lavt vand i kedlen lyser åbner trevejsventilen, og man kan høre vandet komme ind, og så slukker lampen efterfølgende. Så den del fungerer.

    Nu skal jeg bare have pre-infusionen til at virke, da det ikke helt er lykkedes endnu.

    Jeg læser lidt op på kalkfilter herinde, tak


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Ps. det er kun når du steamer mælk eller tapper vand fra vandudtaget (tror ikke den kommer fra bryg delen på din) du mister vand i kedlen, laver du rene espresso skud køre den som en anden HX maskine.

    mht. pre-infusion (på rigtige e61, mon ikke det er samme på din, selv om designet er lidt anderledes) virker det ved du løfter håndtaget til midter position, uden pumpen starter, her vil trykket fra den direkte vand tilslutning virke som pre-infusion, dog kan der være forskel på hvor mange bar vandtrykket er rundt omkring, 4 bar skulle være optimalt, er trykket højere hvilket det sjældent er kan man indsætte en reduktionsventil
    Senest redigeret af Jack : 1 dag siden kl. 11:26
    Pictures (or it didn't happen)

Regler for indlæg

  • Du kan ikke starte nye emner
  • Du kan ikke skrive svar
  • Du kan ikke tilføje vedhæftninger
  • Du kan ikke redigere dine indlæg
  •