Mypressi TWIST?
Collapse
X
-
Re:Mypressi TWIST?
Minder lidt om den nye Handpresso, men så vidt jeg kan se, så kører den på de der små gasflasker man også bruger til flødeskum?\\\"Smag er ikke noget vi har. Det er heller ikke en privatsag, men noget mennesker udvikler gennem et sensorisk og interlektuelt arbejde. Smag er dannelse.\\\" - Smagens Fysiologi - Anthelme Brillat-Savarin
-
-
Re:Mypressi TWIST?
Jamen, jeg er nok den, der har bedst erfaring med \"dyret\", så jeg læsser gerne viden af...
Den brygger med 9 bar, hvorfor din normale formalingsgrad passer perfekt (hvis du har sat din espressomaskine til 9 bars brygtryk).
Kurven er 53 mm, som på La Pavoni, La Spaziale og Dalla Corte, hvorfor man også kan få super stampere.
Man skal forvarme vandkammeret i ca. 30 sek (gerne længere) og dernæst hælde spilkogende vand i kammeret, så sætte låget på, og trykke på \"aftrækkeren\". Det skal gå så hurtigt som muligt. Vandet bliver hurtigt afkølet i brygkammeret, og er man hurtig, kan man få en starttemperatur på ca. 96 grader. Er man langsom, vil den blive lavere, og dine shots vil være mere syrlige.
Jeg har ikke SCACE-testet den, men i følge et par youtube videoer, har den et temperaturfald på omkring 3 grader over et shot.
Vigtigst af alt, så laver den gude-espresso! Kæmpe crema og nul bismag af kedel-vand eller metal - fantastisk velsmagende.
Den står ikke tilbage for nogen af de maskiner, jeg har testet den op imod, hvis man sørger for at forvarme ordenligt og er hurtig.
Som altid, kan man sige, at kværnen ikke kan blive god nok...David Sarinelli
Arbejder hos Espresso Systems - men er udelukkende på ebar som privatperson
Giesen W1 m. Artisan connection
Bullet R1 2.0 IBTS
La Marzocco Linea Classic AV 1
Lelit Bianca Dual PID pressure profiling
Profitec Pro500
La Pavoni Professional
ProBarista G-IOTA single dosing flat burrs
Niche Zero single dosing conical burrs
DIP DK-40 Bulk
Masser af SSP burrs!
www.espresso-systems.dk
Comment
-
-
Re:Mypressi TWIST?
Det var en almindelig 53 mm fra \"espressogear\".David Sarinelli
Arbejder hos Espresso Systems - men er udelukkende på ebar som privatperson
Giesen W1 m. Artisan connection
Bullet R1 2.0 IBTS
La Marzocco Linea Classic AV 1
Lelit Bianca Dual PID pressure profiling
Profitec Pro500
La Pavoni Professional
ProBarista G-IOTA single dosing flat burrs
Niche Zero single dosing conical burrs
DIP DK-40 Bulk
Masser af SSP burrs!
www.espresso-systems.dk
Comment
-
-
Re:Mypressi TWIST?
Tak tak, Tyfon. :-)
Jeg skal være helt ærlig og sige, at jeg ikke havde regnet med at få en topplacering.
Jeg ville gerne brygge nogle gode kopper kaffe med udstyr, hvor alle kan være med, men hvor man ikke går på kompromis med smag eller kvalitet.
Det lykkedes åbenbart til fulde - men jeg havde ikke drømt om, at det var nok til at få en topplacering, da jeg regnede med en lav teknisk score.David Sarinelli
Arbejder hos Espresso Systems - men er udelukkende på ebar som privatperson
Giesen W1 m. Artisan connection
Bullet R1 2.0 IBTS
La Marzocco Linea Classic AV 1
Lelit Bianca Dual PID pressure profiling
Profitec Pro500
La Pavoni Professional
ProBarista G-IOTA single dosing flat burrs
Niche Zero single dosing conical burrs
DIP DK-40 Bulk
Masser af SSP burrs!
www.espresso-systems.dk
Comment
-
-
Re:Mypressi TWIST?
davidsarinelli wrote:
Jamen, jeg er nok den, der har bedst erfaring med \"dyret\", så jeg læsser gerne viden af...
Den brygger med 9 bar, hvorfor din normale formalingsgrad passer perfekt (hvis du har sat din espressomaskine til 9 bars brygtryk).
Kurven er 53 mm, som på La Pavoni, La Spaziale og Dalla Corte, hvorfor man også kan få super stampere.
Man skal forvarme vandkammeret i ca. 30 sek (gerne længere) og dernæst hælde spilkogende vand i kammeret, så sætte låget på, og trykke på \"aftrækkeren\". Det skal gå så hurtigt som muligt. Vandet bliver hurtigt afkølet i brygkammeret, og er man hurtig, kan man få en starttemperatur på ca. 96 grader. Er man langsom, vil den blive lavere, og dine shots vil være mere syrlige.
Jeg har ikke SCACE-testet den, men i følge et par youtube videoer, har den et temperaturfald på omkring 3 grader over et shot.
Vigtigst af alt, så laver den gude-espresso! Kæmpe crema og nul bismag af kedel-vand eller metal - fantastisk velsmagende.
Den står ikke tilbage for nogen af de maskiner, jeg har testet den op imod, hvis man sørger for at forvarme ordenligt og er hurtig.
Som altid, kan man sige, at kværnen ikke kan blive god nok...
Har på fornemmelsen at du også kan lære os noget om tilberedning af mælk
Comment
-
-
Re:Mypressi TWIST?
Tak, Jacob :-)
Ja, man kan lave super mælk på en mælkeskummer, hvis man lige træner teknikken - jeg fik først Mypressi\'en sidste søndag, induktionspladen og mælkeskummeren mandag. Så jeg har rent faktisk kun trænet mandag til fredag, da jeg lørdag havde meldt mig som frivillig hjælper hos Kaffemekka.
I de 5 dage, jeg trænede, var mælken klart det sværeste at få på plads.
Men at have helt frisk kaffe drillede også - man skal nærmest stille på kværnen hver 4 time (alternativt dose op), da det løber hurtigere og hurtigere, som bønnerne iltes.
Men det beviser bare, at Mypressi er super nem at bruge - Alle kan lave et super shot efter meget lidt træning.
Min teknik med mælkeskummer:
- opvarm til 67 grader
- Luk luft ind 17 gange (træk stemplet ind og ud af mælken)
- Fordel luften/texture mælken 60 gange (træk stemplet hurtigt op og ned, men bliv inde i mælken)
Try it - it\'s easy - and it works!!!David Sarinelli
Arbejder hos Espresso Systems - men er udelukkende på ebar som privatperson
Giesen W1 m. Artisan connection
Bullet R1 2.0 IBTS
La Marzocco Linea Classic AV 1
Lelit Bianca Dual PID pressure profiling
Profitec Pro500
La Pavoni Professional
ProBarista G-IOTA single dosing flat burrs
Niche Zero single dosing conical burrs
DIP DK-40 Bulk
Masser af SSP burrs!
www.espresso-systems.dk
Comment
-
-
Re:Mypressi TWIST?
davidsarinelli wrote:
Min teknik med mælkeskummer:
- opvarm til 67 grader
- Luk luft ind 17 gange (træk stemplet ind og ud af mælken)
- Fordel luften/texture mælken 60 gange (træk stemplet hurtigt op og ned, men bliv inde i mælken)
Try it - it\'s easy - and it works!!!
Stort tillykke. Flot arbejde på scenen!Stifter af EspressoBar. Nu glad medlem!
La Marzocco GS/3
Baratza Forté
Bestmax filter
1 forsøg er bedre end 1000 ekspertantagelser
Comment
-
-
Re:Mypressi TWIST?
Tak, jeg er super glad og overrasket over 2. pladsen - det havde jeg ikke set komme.
Ok, dagens bedste mælk ligefrem? Rasmus fra Sigfreds sagde godt nok til mig efter præmieoverrækkelse, at mine cappuccini var suveræne, men ligefrem dagens bedste... Det må jeg nok sige...! :-)
Jeg er spændt på score cards - og jeg er vist ikke den eneste...David Sarinelli
Arbejder hos Espresso Systems - men er udelukkende på ebar som privatperson
Giesen W1 m. Artisan connection
Bullet R1 2.0 IBTS
La Marzocco Linea Classic AV 1
Lelit Bianca Dual PID pressure profiling
Profitec Pro500
La Pavoni Professional
ProBarista G-IOTA single dosing flat burrs
Niche Zero single dosing conical burrs
DIP DK-40 Bulk
Masser af SSP burrs!
www.espresso-systems.dk
Comment
-
Comment