PDA

Se fuld version : Hvilken vægt bruger i ?



Tvede
8. December 2014, 12:45
Er der nogen der har fundet en nogenlunde præcis digitalvægt til en overkommelig pris.

-E*
8. December 2014, 12:47
Hentet fra Thereses tråd

Jeg har været glad for de her (http://www.amazon.co.uk/JSG-Accessories%C2%AE-Precision-Electronic-Jewellery/dp/B00499PPAS/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1418033999&sr=8-3&keywords=jewellery+scales+0%2C1+g+1+kg) vægte. De kan klare 0,1 g til 1000 g, tjek lige modellen, det er ikke alle der gør det.
De har vejet stabilt i ca 1½ år for mig nu. De tåler dog ikke at man drukner dem, om end tørring og lidt kalibrering fik den jeg fuckede med, op at køre igen.

Edit: Du kan forresten se at mange kaffenørder bruger vægtene idet folk i people also bought altid køber små poser med zipluk, super til at afveje en enkelt kop til aeropressen, hvad ellers skulle de bruge dem til?

Og med vejet stabilt, så har jeg testet med en kontrolenhed ca en gang om måneden.

Echovolution
8. December 2014, 16:21
Tja, jeg blev træt af min dårlige og ret billige vægt og skiftede den ud med denne her:

http://images.cdn.bigcartel.com/bigcartel/product_images/129968619/max_h-1000+max_w-1000/IMG_1725.JPG
http://espressosyndicate.bigcartel.com/product/ohaus-navigator-xt-portafilter-scales

Det er mugligvis lidt overkill, men jeg har efterfølgende set at de bruger den samme hos TCC

Jens_Muff
8. December 2014, 16:50
Tja, jeg blev træt af min dårlige og ret billige vægt og skiftede den ud med denne her:

http://images.cdn.bigcartel.com/bigcartel/product_images/129968619/max_h-1000+max_w-1000/IMG_1725.JPG
http://espressosyndicate.bigcartel.com/product/ohaus-navigator-xt-portafilter-scales

Det er mugligvis lidt overkill, men jeg har efterfølgende set at de bruger den samme hos TCC

2.5k er i hvert fald en for stor procentdel at mit setup, til at det ville være proportionalt hjemme hos mig.

-E*
8. December 2014, 17:42
Ah, Jens, du kan sikkert også bruge den til at veje kiddo...

malling
8. December 2014, 17:43
Tja, jeg blev træt af min dårlige og ret billige vægt og skiftede den ud med denne her:

http://images.cdn.bigcartel.com/bigcartel/product_images/129968619/max_h-1000+max_w-1000/IMG_1725.JPG
http://espressosyndicate.bigcartel.com/product/ohaus-navigator-xt-portafilter-scales

Det er mugligvis lidt overkill, men jeg har efterfølgende set at de bruger den samme hos TCC

Et overkill er der vist ingen tvivl om at det er, men ja denne model bliver også brugt hos TCCG,

men skal vi derud så er selv min vel også lidt af et overkill, og jeg er super tilfreds med den.

http://bonavitaworld.com/products/digital-scale

frachlitz
8. December 2014, 17:58
Jeg bruger Hario's, som jo også er halv dyr. Har tidligere brugt billigere.

Men fortryder ikke et sekund - den er præcis, og dejligt der også er indbygget timer på den.

Det eneste er at man lige skal være præcis når man sætter hele bajonetten på den.

Jeg nulstiller med med bajonetten på
Kværner
Tjekker vægt (og kværner evt ekstra i)
Sætter portsfilter i maskinen, trækker mit lever og sætter timeren igang på vægten.
Sætter min kop på vægten, nulstiller
Koppen under udløbet
Efter et skud, vejer jeg koppen igen og tjekker tiden :-)

-E*
8. December 2014, 17:58
I forhold til OPs overkommelig pris, rammer I vidst lidt ved siden af... Om end begrebet er relativt.

Rocco
8. December 2014, 18:16
Jeg bruger Hario, den kan veje til 0,1 med portafilter på. Samtidig er det også rart at have timer tæt på i vægten. Jeg bruger en lille digital vægt til at veje selve skuddet

TurBo
8. December 2014, 22:58
Jeg bruger sådan en kinesisk en til vist nok 80,- inkl. Porto.
0-300g. Med 0,01g. .interval vist nok

Lineamanden
8. December 2014, 23:04
Jeg bruger også Hario vægt den er bare fin og har en god størrelse :)

/Uldall

Kaffe T
9. December 2014, 11:27
Jeg skal til at købe en vægt til at veje espresso'er .... Virker altså smart at man lægge portafilter-armen på hele vægten (syns en kaldte det for bajonetten ??).

De små vægte, dem I kalder Kina-vægte ... hvordan vejer I på dem ? Først kværner i lille skål, vejer - og derefter overfører til portafilteret ?

Er der nogen bud på hvor man billigst får en præcisionsvægt, hvor man kan veje hele portafilter-armen på ?

Kvaksalver
9. December 2014, 14:06
Jeg har en eBay-sag hvor jeg bare balancerer portafilteret og nulstiller - det fungerer fint. 0.1g præsicion og op til 2kg, jeg mener den kostede 70-80kr. incl. forsendelse...

Jens_Muff
9. December 2014, 15:00
Jeg bruger stadig oftest en lille kop til at veje i (to-go krus klippet til) selv efter jeg har skiftet kinavægten ud med den fra Hario. Det tager ikke længere tid, da det giver mulighed for at rense pf mens der kværnes. Der er så heller ingen problemer med at der ligger vand nede i spouten på portafilteret, som så løber ud og ødelægger vejningen. Den er fleksibel, så det tager få sekunder at hælde fra kop til pf, da man bare presser koppen lidt sammen til en lille tud.

Koppen har jeg så klippet til, så jeg har sørget for, at den vejer 5,0 g. Så behøver jeg ikke veje den, men blot trække 5 g fra i hovedet, hvis jeg har småtravlt.

Det er faktisk lidt mere praktisk, hvis du spørger mig.

Kaffe T
9. December 2014, 18:03
I see your point, Jens :-)

act_dk
9. December 2014, 18:12
Smider du ikke lige billede af din kop?

Jens_Muff
9. December 2014, 18:19
5028
50295030

aspedersen
9. December 2014, 18:21
Så behøver jeg ikke veje den, men blot trække 5 g fra i hovedet, hvis jeg har småtravlt

Tror aldrig jeg får så travlt, at jeg ikke har tid til at trykke på "Tare" knappen...;)

Jens_Muff
9. December 2014, 18:24
Tror aldrig jeg får så travlt, at jeg ikke har tid til at trykke på "Tare" knappen...;)

Nej, det er måske rigtig.. Men jeg får jævnligt lyst til at veje efter jeg har kværnet, og det kan man, hvis man ved hvad koppen, man har kværnet i, vejer.

Coffee makes the world go
9. December 2014, 18:40
Jeg bruger også en lille rustfri kop ,det har også den fordel at man (næsten) bare kan smide det i kurven og lige fordele det med en let nautisk tamping , og så løber skudet bare fint (med et bundløst portafilter) ;o)

malling
9. December 2014, 18:41
nu er k30 sådan rimelig præcis når den først er kørt ind, er det indenfor 0,5g præcision :D jeg kan huske at jeg stort set aldrig kontrolvejede, det var bare spild af tid, man kan også kontrolveje med et pf. altså hvis man har en bonavita vægt, kender ikke hario så ved ikke om den kan måle præcis i den vægt klasse.

jeg håber ikke du bruger koppen hver gang, det ville være en skam, når nu k30 distribuere så godt!

Coffee makes the world go
9. December 2014, 18:44
Nej, det er måske rigtig.. Men jeg får jævnligt lyst til at veje efter jeg har kværnet, og det kan man, hvis man ved hvad koppen, man har kværnet i, vejer.

Stil den fyldte kop på vægten , tryk tara , hæld kaffen i kurven , og stil koppen tilbage på vægten
vægten viser nu i minus det du har hældt i kurven ;o)

men jeg bruger nu også din meteode når jeg vejer et skud , kender vægten på koppen , og ved så med det samme min brewratio,,(sådan ca,)
bagefter kan jeg så hælde mælk i

Jens_Muff
9. December 2014, 19:02
nu er k30 sådan rimelig præcis når den først er kørt ind, er det indenfor 0,5g præcision :D jeg kan huske at jeg stort set aldrig kontrolvejede, det var bare spild af tid, man kan også kontrolveje med et pf. altså hvis man har en bonavita vægt, kender ikke hario så ved ikke om den kan måle præcis i den vægt klasse.

jeg håber ikke du bruger koppen hver gang, det ville være en skam, når nu k30 distribuere så godt!

Gør det også kun når jeg skal skyde noget nyt ind, efter jeg har fået k30'eren. Der giver det tidsmæssigt heller ikke så meget mening mere, og ja.. Så distribuerer k30 bare kanon godt.

Men med Mazzer minien og deslige er det rigtig smart.

Tvede
10. December 2014, 20:31
Tak for input til mit vægtproblem. Det lyder som om jeg ikke skal opgradere hvis jeg holder mig til Hariovægten så den er bestilt ved Mekka.