PDA

Se fuld version : Ny espressomaskine, men kaffen bliver tynd!!



RPH
31. May 2014, 10:52
Hej!
Jeg er ny i dette forum....jeg håber jeg kan finde hjælp her.
Jeg elsker en god kop espresso. For nyligt skiftede jeg min Nespresso kapsel-maskine ud med en "rigtig" espresso-maskine de navn DeLonghi ECAM 22110B (automatisk...ikke med stempel). Jeg købte nogle gode espresso-bønner og var ret overbevist om, at min første kop ville være som dem man får i Italien eller Spanien. En god og stærk espresso med en tyk crema. Desværre blev jeg skuffet!
Styrken er sådan set ok, men der er ikke ret meget crema. Der er et tyndt lag. Ikke som kaffen man får sydpå, hvor sukkeret lige ligger nogle sekunder på cremaen, før det synker til bunds.
Så mit spørgsmål er, om det er maskinen, der er noget i vejen med? Kan man indstille den til tykkere crema (der står intet om det i manualen). Eller bliver cremaen tykkere efter længere tids brug??
Jeg glæder mig til at høre fra jer!! :-)
På forhånd tak!
Mvh.
Rebecca

Sonne
31. May 2014, 11:17
Velkommen til EspressoBar! Jeg er sikker på at maskinen med gode friskristede bønner og korrekt indstilling af kværnen kan lave en rigtig god kop kaffe, men espresso får du ikke. Det er der desværre ingen af de små automatiske maskiner der kan.

RPH
31. May 2014, 11:28
Hej Sonne,
Tak for dit hurtige svar, omend det ikke lige var det jeg ønskede at høre! :-( Øv, øv!
Vil det sige, at man ikke kommer udenom en stempelmaskine, hvis man skal ha' en rigtig god kop espresso??

Xiburst
31. May 2014, 11:38
Du kommer ikke uden om en maskine hvor fu selv skal kværne bønner i en seperat espresso kværn og selv skal styre bryg processen..
Du kan med fordel læse tråden om guide til første maskine. når du har læst den, vil du med garanti være meget klogere :)

Sonne
31. May 2014, 11:40
Hvis du med stempelmaskine mener en maskine med et håndtag der manuelt presses ned, så er det et bud men ikke den endelige sandhed. De fleste starter med små pumpebaserede maskiner. Læs evt tråden under Forum/Udstyr/Espressomaskiner "Guide til køb af din første espressomaskine...." Det kan gi dig et bedre overblik over emnet.

RPH
31. May 2014, 11:53
Mange tak for henvisningen. Spændende og lærerig læsning!
Jeg må studere det hele nærmere! :-)

WilliamSkov
31. May 2014, 12:26
Jeg tror bestemt at du vil kunne få en "espresso" med acceptabel crema ud af den maskine, hvis du eksperimenterer lidt med indstillingerne og bruger friske bønner :) Det kommer jo ikke i nærheden af det du kan lave med en dyr Rocket maskine og K10 kværn, men det skulle da nok kunne blive (næsten) ligeså godt som det de serverer på mange cafeer i Italien. Giv da din maskine et skud mere inden du begynder at overveje at købe ny semi-auto maskine

Xiburst
31. May 2014, 13:44
Selv på fineste indstilling, har jeg aldrig oplevet en "billig" fuldauto der kunne kværne finere end hvad jeg bruger til filter..
Men det skal da prøves.. Helt ned på fineste indstilling og se hvad den spytter ud :)

Xiburst
31. May 2014, 13:54
Hov.. Når du siger gode bønner, er det så nogle dyre nogen fra supermarkedet ? Du er nødt til at have nogen der er frisk ristede for at det lade sig gøre under alle omstændigheder.

RPH
31. May 2014, 17:42
Hej!
Godt at se, at det er et forum med liv i! :-) Tak for alle besvarelserne!
De gode bønner jeg snakkede om var ikke fra supermarkedet, men fra HJ. Hansen i Odense. Men et par uger friske har de helt sikkert IKKE været. Jeg må på jagt efter helt friske bønner!
Og så kan jeg forstå på jer, at bønnerne skal ristes så fint som muligt, for at få en god kop espresso ud af det. Er det rigtigt?

TurBo
31. May 2014, 17:50
Ikk ristes - kværnes

Lineamanden
31. May 2014, 18:02
Nemmerlig ;) Det er ihvertfald et godt udgangspunkt :)
Held og lykke med det.

/Uldall

Coffee makes the world go
31. May 2014, 18:08
Hvis du kværner dem så fint som muligt , så kommer det nok ikke engang ud af møllen

det skal som bedstemor sagde , ikke for groft og ikke for fint ;o)

så stod man og gloede dumt

du er nød til at prøve dig frem

RPH
31. May 2014, 22:03
Ja, kværnes....det var også det jeg mente! :-)
Eg prøver mig frem! Tak for gode råd!
Hvor handler I frisk kaffe på nettet??

-E*
31. May 2014, 22:16
GreatCoffee.dk, Coffeecollective, kaffeagenterne.dk, kaffemekka.dk, risteriet.dk, øristeriet, strandvejsristeriet... lidt for enhver smag og til enhver pris...

Puroresufan
31. May 2014, 22:45
Har personligt gode erfaringer med de fleste af de nævnte og fra England: Hasbean.co.uk+Squaremilecoffee.co.uk+jamesgourmetc offee.co.uk Dog kan fragt priser godt variere en del, har lige dd. hentet 3*400 gram fra Øristeriet, kostede 25,- i porte, dog uden omdeling men fin pris.

RPH
31. May 2014, 23:35
Super...de hjemmesider er hermed noterede! :-)
Jeg har prøvet at indstille kværnen til finere, men det har ikke givet mere crema, desværre. :-(
Hvor stor en rolle spiller bønnens friskhed og kvalitet i forhold til cremaen??

Jens_Muff
31. May 2014, 23:53
Super...de hjemmesider er hermed noterede! :-)
Jeg har prøvet at indstille kværnen til finere, men det har ikke givet mere crema, desværre. :-(
Hvor stor en rolle spiller bønnens friskhed og kvalitet i forhold til cremaen??

Crema er i sig selv ikke noget fantastisk, men det er en af indikationerne på, at du har brygget et godt skud. Men ja - bønnens friskhed har enormt meget at skulle have sagt på den front.

Bruger man for friske bønner (1-2-dage fra rist) vælter det ud med crema. Men de skud er ikke nødvendigvis gode.

RPH
1. June 2014, 00:08
Hej Jens.
Jeg har læst mig frem til, at aromaen findes i cremaen, og alle de gange jeg har nydt en GOD espresso, har der da også været en fed crema.
Men jeg må lige forsøge mig med en frisk kaffebønne, inden jeg ser mig om efter en ny maskine! :-)

Jens_Muff
1. June 2014, 00:23
Jeg har immervæk fået mange dårlige skud, som havde mere crema end nogle af de rigtig gode. Som sagt: hvordan cremaen ser ud kan fortælle dig, om du er på vej i den rigtig retning, men det er ingen garanti for en god smag.

Hvis det er brunt vand, der kommer ud, hvor man kan se at alle kaffens gasser er væk for længst - nej, så smager det næppe særlig godt.

Men du skal jo bare i gang med noget frisk kaffe og prøve dig frem. Det er ikke alt, man læser, der er rigtigt ;)
Og velkommen til i øvrigt :)

RPH
1. June 2014, 00:37
Hej Jens,
Det er ikke bare brunt vand, det der kommer ud, men kaffen mangler fylde og aroma.
Jeg må ha' fat i de rigtige bønner og så i gang med at eksperimentere! :-)

Coffee makes the world go
1. June 2014, 01:17
Hej Jens.
Jeg har læst mig frem til, at aromaen findes i cremaen, og alle de gange jeg har nydt en GOD espresso, har der da også været en fed crema.
Men jeg må lige forsøge mig med en frisk kaffebønne, inden jeg ser mig om efter en ny maskine! :-)

Næste gang du får sådan en ;o)

så prøv at fjerne cremaen med en ske . og så smag på den

cremaen kan godt bidrage med en god krydring , men den kan også gi noget forkert ,,

nogle steder lader de den første del af skudet løbe i spildbakken

cremaen er når alt kommer til alt ,, bare skum lavet af den kaffe du brygger

der er mere co2 i frisk kaffe , derfor kan en frisk kaffe bidrage med (mere) co2 i brygvandet , men det kan kun blive i vandet under tryk

når vandet kommer ud af portafilteret , så bruser co2èn ud og laver skum sammen med olien

kan du lave ægte crema , så ved du at trykket var højt nok ,

men mangel på crema betyder IKKE nødvendigvis at trykket var for lavt , det kan bare være at kaffen ikke (længere )indeholdt co2 nok

RPH
1. June 2014, 10:26
Der var den tekniske forklaring....tak for det! Det er en spændende verden jeg er bevæget mig ind i!!
Jeg tror jeg kan lære en masse ved at læse med i dette forum. :-)

Retardosan
1. June 2014, 12:47
Hvis du kommer i nærheden af nyborg vil jeg gerne riste nogle friske bønner til dig som du kan prøve med, så kan du se om du mener det er det der skal til for at give dig den kop du efterspørger uden at du skal ud at lede efter friske bønner og bruge penge på det.
Ellers ligger der også en der hedder stellini i odense som du godt kan gå ind og hente friske bønner ved, og de smager rigtig fint dem han laver.

WilliamSkov
1. June 2014, 18:50
Ellers ligger Holy Bean også på fyn :) Der kan du også få frisk kaffe!