PDA

Se fuld version : Statisk Mahlkönig Vario kværn



Chaff
16. February 2012, 14:45
Hej med jer,

Jeg er den "glade" ejer, af en Mahlkönig Vario, som for det meste kværner super fint..

Men nogen gange oplever jeg at den er ekstremt statisk, hvilket får den til at kaste de kværnede bønner ud over det hele og lave et forfærdeligt svineri.
Ud over at svine helt vildt, så "puffer" den også det kværnede kaffe op, så det fylder næsten dobbelt så meget som normalt.

Det underlige er at det kun er nogen gange den gør det, og det betyder at jeg spilder en helvedes masse gode bønner på det.
Det kværnede kaffe kan nemlig ikke bruges til noget, da det bliver umuligt at arbejde med.

Har i nogle forslag, oplevelser eller noget som i vil dele med mig?

K.

chrills
16. February 2012, 18:13
Øv...!

Har aldrig oplevet statisk elektricitet i min Vario, men jeg har hørt at nogle bønner er tilbøjelige til at skabe statisk elektricitet....

Hvis du har mulighed for at forbinde din kværn til jord burde det have en positiv effekt på problemet.. Har set at man kan få et løst jordben, der kan sættes stikproppen., så kræver det bare at der er jord på den kontakt kværnen er forbundet til.

Chaff
16. February 2012, 20:12
Øv...!

Har aldrig oplevet statisk elektricitet i min Vario, men jeg har hørt at nogle bønner er tilbøjelige til at skabe statisk elektricitet....

Hvis du har mulighed for at forbinde din kværn til jord burde det have en positiv effekt på problemet.. Har set at man kan få et løst jordben, der kan sættes stikproppen., så kræver det bare at der er jord på den kontakt kværnen er forbundet til.

Så er det bare ærgeligt, at der ikke er mulighed for jord i min lejlighed :-(

chrills
16. February 2012, 21:22
Så er du måske ude i noget med at lave en forbindelse fra stel til et vandrør..

johnster
16. February 2012, 21:47
Men nogen gange oplever jeg at den er ekstremt statisk, hvilket får den til at kaste de kværnede bønner ud over det hele og lave et forfærdeligt svineri.

Det har været oppe at vende før og der var flere gode råd.
http://www.espressobar.dk/forums/showthread.php?4668-Kaffe-svineri-efter-Vario-kalibereing
Kører du med PF holder indsatsen? Sker det samme, hvis du fjerne den og bare holder PF under tuden?


Ud over at svine helt vildt, så "puffer" den også det kværnede kaffe op, så det fylder næsten dobbelt så meget som normalt.

Det er jo ellers normalt en meget attraktiv egenskab for en espressokværn, at den kan lave en god luftig formaling. Men dobbelt så meget lyder godt nok vildt. :)


Det underlige er at det kun er nogen gange den gør det, og det betyder at jeg spilder en helvedes masse gode bønner på det.

Med "nogen gange" mener du så kun nogle enkelte formalinger eller er det en gang imellem og så flere formalinger i træk?
Sker det for hele den pose bønner? Ellers skal du måske søge svarene i ovennævnte tråd.

Toranaga
17. February 2012, 10:33
Tror ikke man kan undgå den sviner lidt medmindre man laver en tragt eller noget. Men det er generelt for alle kværne som jeg har forstået det. På min syntes jeg ikke det umidelbart gør den store forskel med eller uden jordforbindelse, men har den da til jord. Jeg er ikke elektriker, men vil der ikke altid være jordforbindelse i et køkken hvis man har komfur eller lign?
Men ellers må du kværne i den beholder, der er med og så hælde det i PF bagefter. Så har du mulighed for at ryste det lidt igennem inden.

chrills
17. February 2012, 11:36
Jeg er ikke elektriker, men vil der ikke altid være jordforbindelse i et køkken hvis man har komfur eller lign?.

Nej det er ikke alle der har jord i deres køkken, specielt ikke i ældre ejendomme hvor gas desuden er meget normalt. Faktisk er der meget få steder i København der har jord, her bruger man nuling som en nødløsning. Nuling er at tilslutte jord til nul før HFI/FI-relæet.

Chaff
17. February 2012, 13:15
Det har været oppe at vende før og der var flere gode råd.
http://www.espressobar.dk/forums/showthread.php?4668-Kaffe-svineri-efter-Vario-kalibereing
Kører du med PF holder indsatsen? Sker det samme, hvis du fjerne den og bare holder PF under tuden?



Det er jo ellers normalt en meget attraktiv egenskab for en espressokværn, at den kan lave en god luftig formaling. Men dobbelt så meget lyder godt nok vildt. :)



Med "nogen gange" mener du så kun nogle enkelte formalinger eller er det en gang imellem og så flere formalinger i træk?
Sker det for hele den pose bønner? Ellers skal du måske søge svarene i ovennævnte tråd.

Jeg kører med indsatsen i, ja. Der er ingen forskel når jeg fjerner den :-/

Jeg bøvler rundt i det, for den bliver faktisk ved lige nu.. Underligt! :-/

Chaff
17. February 2012, 13:17
Tror ikke man kan undgå den sviner lidt medmindre man laver en tragt eller noget. Men det er generelt for alle kværne som jeg har forstået det. På min syntes jeg ikke det umidelbart gør den store forskel med eller uden jordforbindelse, men har den da til jord. Jeg er ikke elektriker, men vil der ikke altid være jordforbindelse i et køkken hvis man har komfur eller lign?
Men ellers må du kværne i den beholder, der er med og så hælde det i PF bagefter. Så har du mulighed for at ryste det lidt igennem inden.

Men, problemet er jo at den kun gør det nogen gange - Så er det jo absolut ikke meningen! :-)

Jeg vil under ingen omstædigheder stå og fedte med beholderen, det kan ikke være meningen.. Så går charmen og arbejds-flowet af det.. :-)

sps79
17. February 2012, 14:35
De gange jeg har haft Monsooned malabar i min vario, så flyver der kværnet kaffe ud over det hele

johnster
17. February 2012, 14:43
De gange jeg har haft Monsooned malabar i min vario, så flyver der kværnet kaffe ud over det hele

Interessant. Jeg har aldrig oplevet det og har ikke jordet min Vario.

chrills
17. February 2012, 14:51
Jeg har også læst om problemet med Monsoon Malabar flere steder..!

chrills
17. February 2012, 15:04
Jeg kan varmt anbefale den metode jeg selv bruger hvor jeg kværner ned i en gummikop og derefter hælder kaffen op i filteret – det virker perfekt..

Chaff
17. February 2012, 15:05
De gange jeg har haft Monsooned malabar i min vario, så flyver der kværnet kaffe ud over det hele

Hmm.. Lige nu har jeg en After Dinner blend i maskinen, den de sælger hos Agenterne..

Har leget lidt med det i dag, og sat WDT metoden i brug. Normalt skal min Vario kværne i 12-13 sekunder, for en passende mængde kaffe.
Men med det statiske helvede, så skal jeg kun kværne i 9 sekunder, for at få den samme mængde ud. Derudover skal kværnen indstilles 4-5 hakker finere..

DET ER VIRKELIG UNDERLIGT?!

Chaff
17. February 2012, 15:39
Jeg kan varmt anbefale den metode jeg selv bruger hvor jeg kværner ned i en gummikop og derefter hælder kaffen op i filteret – det virker perfekt..

Er det ikke super irriterende at stå og fedte med det?! Men tak for billederne :-)

chrills
17. February 2012, 17:23
:-) ...jeg fedter ikke med det!

Det fede er at alt kaffen kommer ned i kurven, og man kan kværne mens at man laver et shot, portafilteret når heller ikke at køle af mens man kværner...