PDA

Se fuld version : Skal jeg købe en Francis Francis X1??



Toranaga
3. August 2011, 09:34
Jeg er Espresso-noob og har i et par måneder kørt med en billig 1000kr. maskine med termoblock. Jeg drikker ALDRIG ren espresso, men kun latte. Laver ca. 1-3 store latte hver dag. Maskinen laver faktisk en rigtig god latte og kan godt lave mikroskum. Jeg har brugt lavazza espresso kaffe.

Problemet er dog at der ikke er meget damptryk på og jeg kan ikke steame til mere end én latte ad gangen og det tager tid selvom der ikke er meget mælk i kanden.

Den har også et specielt mål på filteret så den 53/57mm dobbelt stål stamper jeg har købt passer ikke.

Jeg vil gerne have en maskine, der har mere damptryk, så jeg kan steame til 2-3 latte ad gangen og så lave espressoerne derefter. Optimalt var nok en Oscar, men den er dyr og voldsom.

Jeg kan købe en lidt brugt Francis X1 lokalt til 1500kr. Har set videoer på youtube m.m. og den lyder som OK maskine? Er der nogen her der har erfaring med den?

Jeg har købt en brugt kværn så jeg selv kan kværne til den.

Joni
3. August 2011, 10:12
Enig mht. en Oscar ville passe godt til dit behov.

Jeg har en kammerat, som netop har sat en Gaggia Classic til salg på dba (http://www.dba.dk/gaggia-classic-espressomask/id-76487596/). Den er i dit prisleje og vil samtidig kunne opfylde dit behov. Maskinen, vil jeg sige, er i samme kategori som Silvia, uden at have opnået samme kultstatus herinde ;) Den laver en ganske fin espresso og kan også fint streame mælken med de begrænsning som denne type maskine sætter pga. manglende kraft. Jeg har ihvertfald fået en del gode latte på den :P

Jeg mener at du kan finde nogle tidligere tråde vedr. Francis X1. Jeg vil mene at Gaggia Classic er en bedre maskine end Francis X1 - vist noget med at det er en billigere maskine, der gemmer sig inden i en Francis. Meeen jeg er ikke 100% sikker - måske er det nogen herinde, der kender forskellene mere præcist.

lsm
3. August 2011, 10:30
Mener at ffx1, ascaso, både basic og dream og vist nok også tre spade (ellers er det lelit, er ikke sikker) er det samme indmad.

Personligt ville jeg nok gå efter Gaggia classic, silvia eller oscar. Mener at Gaggia Classic af og til bliver udbudt til omkring 1k, på dba og lign, hvor silvia ligger lidt højere og oscar topper.

Tror hurtigt du vil kigge efter en anden maskine, hvis du køber en ffx1...

God jagt! ;)

Toranaga
3. August 2011, 12:31
Francis X1 har ellers nogle features, der skulle hæve den lidt over de gængse? http://www.youtube.com/user/SeattleCoffeeGear#p/search/1/sbFO1mEpO14

HenrikP
3. August 2011, 14:27
Nu skal man huske at SCG lever af bla. at sælge Francis X1, og man skal huske på hvilke øjne du ser tingene med. Hvis du køber 4 knive i et sæt i Brugsen til 400,- så syntes du måske at de er super gode og skarpe, en kok vil ryste på hovedet og bruge det dobbelte på en kniv, og i hans øjne syntes det er en bedre handel.

Den samme analogi kan bruges omkring den Francis, det er muligt at du mener du får en maginalt bedre kaffe end hvad du er vand til, men du spørg i et forum hvor folk uden at blinke (måske en eller to gange) bruger 10.000,- + for en espresso maskine og 2-5.000,- på en kværn. Hvis du kunne lave det samme produkt med samme konstensitet på en 1.500,- maskine så ville de fleste nok det. Men det kan du ikke.

Når vi kommer tilbage til Francis X1, så er det muligt at det er en god maskine til pengene, men det er jo ikke det samme som det er en god maskine. Så spørg dig selv hvad dit ambitions niveau er. Hvis du syntes at FF er flot og vil se godt ud i køkkenet, samt at du køber formalet kaffe og vil kunne leve med det den skyder ud... Så har du jo truffet dit valg og yderligere argitation er overflødig.

Personligt: Jeg tror ikke en X1 vil kunne levere til det behov du beskriver 3 store latte på en gang, kræver seriøst meget damp!

Hvis du herimod er intereseret i at udvikle dine evner, og lave super god kaffe hver gang. Så skal du måske kigge lidt på alternativerne, og aldrig glemme at der skal en kværn til.

Håber du finder hvad du søger

Hilsen Henrik

Nero
3. August 2011, 14:29
Vi har en Gaggia Classic stående som har været brugt til demo og er i tip-top stand. Hvis du er hurtig kan du få den til 1500,- incl. knockbakke, 0.6 liter steamerkande og en 58mm BTB tamper og transport til en firmaadresse i DK hovr den kan leveres ml: 08:00 og 16:00.

lsm
3. August 2011, 14:39
Toranaga wrote:

Francis X1 har ellers nogle features, der skulle hæve den lidt over de gængse? http://www.youtube.com/user/SeattleCoffeeGear#p/search/1/sbFO1mEpO14

De snakker jo for at sælge maskinen...:woohoo:

Men vil da tro, at de andre har nærmest samme features, da indmaden meget er standardiseret. Men kender du alderen på den ffx1 du er blevet tilbudt? For uden at vide noget nøjagtigt vil jeg tror at lydsignalet kun er på den nyeste udgave, derudover tror jeg ikke der er den store forskel.

Toranaga
3. August 2011, 20:05
Nero wrote:

Vi har en Gaggia Classic stående som har været brugt til demo og er i tip-top stand. Hvis du er hurtig kan du få den til 1500,- incl. knockbakke, 0.6 liter steamerkande og en 58mm BTB tamper og transport til en firmaadresse i DK hovr den kan leveres ml: 08:00 og 16:00.

Kender den ikke lige, men på coffeegeek skriver de:

CONS: Milk frothing - like all other reviews, it\'s hard to get anything resembling microfoam with the attached wand

Toranaga
3. August 2011, 20:25
Ok har lige læst at man kan bare pille den \"turbo steam\" tingest af, så er den OK omend armen så er lidt kort.

Nero: rører det noget ved prisen hvis jeg nu selv har knockbakke og steamkande i forvejen? Du kan ikke smide en anden steamarm på som jeg har set mange gør vel?

malling
4. August 2011, 00:10
Toranaga wrote:

Jeg er Espresso-noob og har i et par måneder kørt med en billig 1000kr. maskine med termoblock. Jeg drikker ALDRIG ren espresso, men kun latte. Laver ca. 1-3 store latte hver dag. Maskinen laver faktisk en rigtig god latte og kan godt lave mikroskum. Jeg har brugt lavazza espresso kaffe.

Problemet er dog at der ikke er meget damptryk på og jeg kan ikke steame til mere end én latte ad gangen og det tager tid selvom der ikke er meget mælk i kanden.

Den har også et specielt mål på filteret så den 53/57mm dobbelt stål stamper jeg har købt passer ikke.

Jeg vil gerne have en maskine, der har mere damptryk, så jeg kan steame til 2-3 latte ad gangen og så lave espressoerne derefter. Optimalt var nok en Oscar, men den er dyr og voldsom.

Jeg kan købe en lidt brugt Francis X1 lokalt til 1500kr. Har set videoer på youtube m.m. og den lyder som OK maskine? Er der nogen her der har erfaring med den?

Jeg har købt en brugt kværn så jeg selv kan kværne til den.

Jeg vil hovedsageligt tilslutte mig det Henrik har skrevet.

Jeg syntes dog også det lige er værd at nævne, at med dit behov, hvor steam produktion betyder utroligt meget.

Der vil en FF komme til kort, selv en Oscar ville ryge over i det røde felt. Reelt set er det kun HX maskiner med store kedler, såsom Musica, APPIA og EPOCA samt Dual boiler maskiner der kan håndtere den slags steam produktion. Uden at det vil resultere i, at den sidste Caffè latte vil ende i en betydelig ringere kvalitet end de forgående.

Sagt meget pænt for 1,5k kan det du ønsker ikke lade sig gøre. For realiteten er desværre den, at skal du have et rigtigt steam monster så koster det minimum 10k i ny blot for espressomaskinen.

Når det er sagt er ff sikkert fin til pengene, MEN nogen god maskine er det altså ikke. Især ikke hvis du sammenligner det med den kvalitet, du kan få ud af dyre maskiner.

Espresso er en monster dyr måde at brygge kaffe på. Som den puritaner jeg er, er min holdning lidt, at har man ikke råd til ordentligt udstyr. Så bør man vente indtil man har råd til noget ordentligt udstyr. For FF og lig. kan desværre ikke lave en ordentlig espresso, dertil er trygget alt for ustabil. Og hvis man ikke kan lave ordentlig espresso, så kan man heller ikke lave en ordentlig mælkedrik.

Selvfølgelig bruger man formalet gammel, bitter Lavazze kaffe eller lig. Er det måske også et spild med en ordentlig maskine.

Toranaga
4. August 2011, 08:43
Som jeg skrev HAR jeg købt en kværn. En Gaggia MFD. Første resultater er gode. Jeg drikker ikke ren espresso, men min billige electrolux laver en rigtig god latte og tyk microskum. Jeg ville bare gerne kunne steame til to latte på én gang og der går min død midt i det hele. Det er ikke så tit jeg har behovet for at lave mere end 2 latte ad gangen.

Ja man får en bedre maskine til 10.000 end til 2.000. Det tror efterhånden de fleste herinde har forstået. Men så meget har jeg ikke til det.

Er der nogen der kan sige noget om den Gaggia Classic?

Nero
4. August 2011, 09:14
Jeg og andre kan sagtens lave en god og opstreaming med en Gaggia Classic, Gaggia Baby (100% samme indmad i begge maskiner). Du skal bare tage turbofrotheren af (den er en option som 99% ikke har fattet er valgfri). Armen bliver kortere, ja - men resultatet bedre end med turbofrotheren. Du kan også sætte en anden turbofrother på som virker udemærket til opsteaming. Alternativ kan du sætte en steamerarm på fra en Silvia (kan købe for under 200,-) - så kan du så kaste dig ind i diskussionen om du skal have den ene eller den anden steamer \"dyse\" på:-)

Vælger du en Gaggia Classic får du en maskine som kan lave super espresso og sagtens steame op til 2 cappuccinoer med 3-5 minutters interval.

Hvis du vil videre med køb kan du sende mig en PM.

Skurken
4. August 2011, 10:34
malling wrote:

...dertil er trygget alt for ustabil.

Æhh... den er du nok nødt til at uddybe, i hvert fald hvis jeg skal forstå det. Mig bekendt leveres maskiner som disse med samme Ulka vibrationspumpe som der sidder i f.eks. din Dalla Corte (eller i hvert fald med tilsvarende pumper).

malling
4. August 2011, 13:24
Skurken wrote:

malling wrote:

...dertil er trygget alt for ustabil.

Æhh... den er du nok nødt til at uddybe, i hvert fald hvis jeg skal forstå det. Mig bekendt leveres maskiner som disse med samme Ulka vibrationspumpe som der sidder i f.eks. din Dalla Corte (eller i hvert fald med tilsvarende pumper).

Ja de har rigtigt nok skiftet en masse ud. Men de har lavet konstruktioner der giver tryk problemer.


I noticed quite quickly that the \'improved\' electronics may be a factor in this. The boiler appears to be cycling a lot, especially while brewing. Now, this is a good thing, because it means the boiler and thermostat are working hard to maintain a constant brewing temperature. Where it\'s not good is that everytime the boiler thermostat turns the heating element on (and it can happen as many as three or four times during a shot pull), the power draw of the heating element reduces the power of the machines pump, fluctuating the pressure delivered. You can actually see it - when the boiler isn\'t active, you see a specific volume in the pour; when the boiler activates, that pour volume reduces.

http://coffeegeek.com/forums/articles/firstlooks/52633

Hvor maskinen også får en omgang tørre tæsk

Skurken
4. August 2011, 13:45
Ahh, på den måde.

Ja, det er sgu ikke heldigt.

Et standard råd til tråde som denne: \"Køb en brugt og velholdt Silvia\" :) Det går man aldrig galt i byen med. Og viser det sig ikke at være noget kan man vildt nemt sælge dem med ingen eller meget lidt tab.

HenrikP
4. August 2011, 14:03
Skurken wrote:

Ahh, på den måde.

Ja, det er sgu ikke heldigt.

Et standard råd til tråde som denne: \"Køb en brugt og velholdt Silvia\" :) Det går man aldrig galt i byen med. Og viser det sig ikke at være noget kan man vildt nemt sælge dem med ingen eller meget lidt tab.

Præcis!

Adelgren
4. August 2011, 14:10
Må IGEN hyle med flokken, ang. køb af billigere maskine. Køb en brugt Rancilio Silvia. De virker bare. Kan lave nogle super gode skud kaffe. Og steamer ganske fint. Dog ikke en voldsomt kraftig steamer. Men jeg savnede egentlig ikke kraft da jeg havde en. Lækker byggekvalitet. Nem at sælge igen.

Gentagelse af hvad der er sagt. Men det må bare understreges lidt mere, at man får meget for pengene.

Morten_DK
4. August 2011, 14:45
Adelgren wrote:

Dog ikke en voldsomt kraftig steamer.

Har du prøvet en Silvia med Auber PID med steamkontrol? Jeg kan sagtens blæse en ½L kande tom hvis jeg skruer helt op for dampen - der er godt tryk på!

Men tilbage til emnet: Silvia får også min stemme - specielt hvis hun har PID...

:cheer: Morten

peterl
4. August 2011, 14:56
Hej.

Jeg stod for cirka seks måneder siden med en FrancisFrancis X1, som jeg havde købt gennem DBA.dk. Inden jeg købte den, læste jeg lidt om den på internettet, hvor den på espresso-nørd-sider for gevaldigt huk. Jeg valgte dog at købe den, da jeg fandt den til 1.400 kr. incl. håndtag til pods og kaffe samt en mælkekande - desuden synes jeg den har et fedt retro design og den fås i alle farver, den kan man tillade sig at have stående fremme på køkkenbordet i forhold til en Silvia, som jeg personligt ikke synes er ret pæn.

Jeg anskaffede mig hurtigt en ordentlig tamper til den (den plastik, der medfølger er noget bras) samt købte en Nuova Simonelli Grinta kværn (for 600 brugt herinde), og med det synes jeg faktisk jeg kan få en udmærket espresso ud af det. Vha. af lidt tips jeg fandt på internettet (kan jeg evt. sende til dig, hvis du vælger den). Hvis det skal gå hurtigt om morgenen kan pods også benyttes i en mælkedrik, men der er ingen tvivl om at frisk ristet og malet kaffe er meget bedre!

Ser man så på steamer delen, så kan jeg godt give folk ret i, at det ikke er det bedste. Men for 1.500 kr. synes jeg det er et super valg. Du kan have svært ved at steame ordentlig mælk til to store late\'r (jeg bruger en 0,6 l. kande) og hvis jeg skal have en cappucino/cortado eller en enkelt latte bruger jeg en 0,35 l. kande som fungerer fint.¨

Inden du køber, synes jeg du skal tjekke lidt op på hvilken model det er. Der findes en ny og en gammel udgave. Den gamle har en aluminiumskedel - den skal du ikke vælge (medmindre du kan få den for en 700 kr.) Det er den nye du skal gå efter, den med messingkedel. Den varmer hurtigere op, den er konstrueret bedre i kedlen således at du ikke får kalkproblemer (hvis du vælger at bruge alm. postevand som mange gør ved disse \"retromaskiner\").
Maskinen er uhyre nem at reparere, hvis den skulle gå i stykker. Min jeg selv bruger, har jeg aldrig haft problemer med da den bliver afkalket jævnligt og desuden bruger jeg kun kildevand i den. Men jeg har købt et par \"defekte\" modeller til venner og familie, hvor varmelegement skulle skiftes pga. af kalk. problemer. Alle dele kan købes hos cjhvidevarservice.dk forholdsvis billigt.

Hvis du køber en til 1.500 kr. (med den nye kedel), vil du uden tvivl kunne sælge den for det samme igen om 2 år. Det er en meget populær maskine på dba.dk.

Når det så er sagt, så er jeg også noget til det punkt, hvor jeg vil til at opgradere. Men det har været et fint springbræt til at finde ud af, om \"espresso-verdenen\" var noget for mig. Og der har ikke været den store udgift til det, da alle tingene er købt brugt og de kan derfor sælges for det samme, eller mere end hvad jeg har givet for det.

/Peter

Adelgren
4. August 2011, 15:30
Nu er design jo en smagssag. Personligt syntes jeg Silvia´en har et super design, modsat de mere feminine designer-maskiner.

Silvia kan også fås helt ned til 1500 kr. Men man skal være heldig at finde dem til den pris. Men set i lyset af at Silvia er en maskine der virkelig bliver rost for dens resultater, så ville jeg på ingen måde være i tvivl om det skulle være den. Modsat får FF´erne rigtig ofte klø mht. resultat.

Har man en billig maskine i forvejen, så skulle et skift da være for at få noget bedre.

Går man mere op i design, og man er vild med FF designet, jamen så er det da den man skal nappe. Men til prisen og for kvaliteten, så Silvia.

Det er så min mening. Siger ikke den er den eneste rigtige. :)

@Morten: Har ikke lige prøvet den med PID. Men siger heller ikke steameren er svag. Den gør det jo godt nok. Tænker mere på hvor længe den kan holde et rimeligt tryk, hvis vi nu taler om at lave en god stor spand mælk. :)

Morten_DK
4. August 2011, 15:46
Adelgren wrote:

@Morten: Har ikke lige prøvet den med PID. Men siger heller ikke steameren er svag. Den gør det jo godt nok. Tænker mere på hvor længe den kan holde et rimeligt tryk, hvis vi nu taler om at lave en god stor spand mælk. :)

Ohh...okay - ja, der har du ret. En 0,5L kande kan den klare, men så heller ikke meget mere. Har prøvet 0,5L kanden efterfulgt af en 0,35L - det var ikke helt godt:blush:

malling
4. August 2011, 16:44
peterl wrote:

Hej.

Jeg stod for cirka seks måneder siden med en FrancisFrancis X1, som jeg havde købt gennem DBA.dk. Inden jeg købte den, læste jeg lidt om den på internettet, hvor den på espresso-nørd-sider for gevaldigt huk. Jeg valgte dog at købe den, da jeg fandt den til 1.400 kr. incl. håndtag til pods og kaffe samt en mælkekande - desuden synes jeg den har et fedt retro design og den fås i alle farver, den kan man tillade sig at have stående fremme på køkkenbordet i forhold til en Silvia, som jeg personligt ikke synes er ret pæn.

Jeg anskaffede mig hurtigt en ordentlig tamper til den (den plastik, der medfølger er noget bras) samt købte en Nuova Simonelli Grinta kværn (for 600 brugt herinde), og med det synes jeg faktisk jeg kan få en udmærket espresso ud af det. Vha. af lidt tips jeg fandt på internettet (kan jeg evt. sende til dig, hvis du vælger den). Hvis det skal gå hurtigt om morgenen kan pods også benyttes i en mælkedrik, men der er ingen tvivl om at frisk ristet og malet kaffe er meget bedre!

Ser man så på steamer delen, så kan jeg godt give folk ret i, at det ikke er det bedste. Men for 1.500 kr. synes jeg det er et super valg. Du kan have svært ved at steame ordentlig mælk til to store late\'r (jeg bruger en 0,6 l. kande) og hvis jeg skal have en cappucino/cortado eller en enkelt latte bruger jeg en 0,35 l. kande som fungerer fint.¨

Inden du køber, synes jeg du skal tjekke lidt op på hvilken model det er. Der findes en ny og en gammel udgave. Den gamle har en aluminiumskedel - den skal du ikke vælge (medmindre du kan få den for en 700 kr.) Det er den nye du skal gå efter, den med messingkedel. Den varmer hurtigere op, den er konstrueret bedre i kedlen således at du ikke får kalkproblemer (hvis du vælger at bruge alm. postevand som mange gør ved disse \"retromaskiner\").
Maskinen er uhyre nem at reparere, hvis den skulle gå i stykker. Min jeg selv bruger, har jeg aldrig haft problemer med da den bliver afkalket jævnligt og desuden bruger jeg kun kildevand i den. Men jeg har købt et par \"defekte\" modeller til venner og familie, hvor varmelegement skulle skiftes pga. af kalk. problemer. Alle dele kan købes hos cjhvidevarservice.dk forholdsvis billigt.

Hvis du køber en til 1.500 kr. (med den nye kedel), vil du uden tvivl kunne sælge den for det samme igen om 2 år. Det er en meget populær maskine på dba.dk.

Når det så er sagt, så er jeg også noget til det punkt, hvor jeg vil til at opgradere. Men det har været et fint springbræt til at finde ud af, om \"espresso-verdenen\" var noget for mig. Og der har ikke været den store udgift til det, da alle tingene er købt brugt og de kan derfor sælges for det samme, eller mere end hvad jeg har givet for det.

/Peter

Maskinen bør udelukkende kun bruges som springbræt og som begynder maskine/intro til espresso verden.

Evt. kan den bruges som pynt. Det egner den sig nok også bedre til :P

Jeg mener det med dyb alvor, når jeg skriver det jeg gør. FF er bare ikke en god maskine, det bør man ikke være uenig i. Det er mere en designer genstand der gør sig flot i et minimalistisk hjem eller på film end det er en espressomaskine.

For når en med ekspertise, ikke kan få så meget, som en middelmådig espresso ud af den på 14 dage. Hvad chance har en newby så.

Og man køber trods alt en espressomaskine for, at lave espresso. Og ikke for lave noget der minder om det, for så kan man ligeså godt købe nespresso.

Hvis jeg kun havde 1,5k, ventede jeg nogle mdr. evt. et år til jeg havde råd til minimum en Silvia. Nuvel det er ingen skønhed, men den er mange gange bedre end en FF. Der måske er pæn, men som til gengæld bliver forpustet bare ved den mindste aktivitet. Som er så temperatur ustabil, at den skal varme op 3-4 gange på 25sek.

Jeg skriver altså dette med min bedste intension. Jeg ønsker blot at personen får noget ordentligt til at starte på, uden nødvendigvis at sprænge økonomien i stumper. Det kan lade sig gøre, med lidt tålmodighed og hvis man køber brugt.

Toranaga
4. August 2011, 16:48
Er der slet ingen kommentarer til den Gaggia Classic? Eller er den i samme båd som FF x1?

malling
4. August 2011, 16:52
Toranaga wrote:

Er der slet ingen kommentarer til den Gaggia Classic? Eller er den i samme båd som FF x1?

Well den skulle være bedre,Mark prince ord for gode vare.


So, after years of talking about the Gaggia Classic and only a few hours\' use on it in that time, I now have one \"in the house\" as it were to beat the crap out of if I want :) (those who know me from alt.coffee will get that insider joke).

Seriously though, it\'s all good. Okay, not awesome and earth shattering, but so far I\'ve been very pleased by the performance of the Gaggia overall. The thing I can\'t seem to shake is this - while there are some things on the machine that beat the Silvia (namely the deeper drip tray, the nice brushed nickel housing, the visible water reservoir), I can\'t shake the fact that if I were buying today, I\'d still go to the Silvia. Mind you, that\'s me and my wants and quirks... for others, the Silvia can be way too demanding a machine. It seemed so much easier to get okay or better shots from the Gaggia, at least early on. But I haven\'t had a super great shot from it yet, nor have I had a \"god shot\" yet. Maybe that will come in the following months when I give the Gaggia a day by day by day hardcore testing, for an entire month.

As always, it is my solemn duty to inform you this is a FIRST LOOK only, and as such, anything and everything I write about is subject to change... maybe even the colour of the machine! (just kidding. Unless I paint it, of course!). If you want the CoffeeGeek Patented and TradeMarked \"Definitive Word\"®©™ on this machine, you\'ll have to wait for the Detailed Review, which should show up in the new year.

But for now, I\'m confident in recommending the Gaggia as one of three or four machines at the $400 price point. The machine hasn\'t let me down yet - but neither has it blown my socks off. I\'m willing to give this veteran every possible chance to do so down the road.

Once again, I\'d like to point out that CoffeeGeek was supplied the $399 Gaggia Classic by the fine folks at Whole Latte Love. If you buy from them (and why shouldn\'t you? They sponsor this site and give you nifty things to read and complain about!), you\'ll also get a bonus package with the machine that includes a steaming pitcher, descaler liquid, a thermometer and two cans of Illy espresso coffee, along with their exclusive Guide to Gaggia Machines. Shop there! Damnit!

Toranaga
4. August 2011, 17:09
Har lige set man kan få en spritny Gaggia Classic til 1895,-

http://www.skiftselv.dk/p/Kaffemaskiner/Gaggia/Classic_KUP_PRIS_AUG__SEP/7f0be5dd-5e2d-4ca5-ba4b-8d91349c687d

Skurken
4. August 2011, 18:54
Toranaga wrote:

Er der slet ingen kommentarer til den Gaggia Classic? Eller er den i samme båd som FF x1?

Den er uden tvivl bedre end X1\'eren.

chrills
5. August 2011, 11:16
Jeg har selv haft en Gaggia Baby og den var altså ikke halvt så god som en Silvia.

Jeg har flere venner der har en Silvia og den laver kaffe der har den rigtige søde nøddesmag, dampkraften er også langt bedre.

Køb hellere en brugt Silvia end en en ny Gaggia - jeg tror at du kan få en for ned til et par tusinde.

Vh, Christian

Nero
5. August 2011, 11:23
chrills wrote:

Jeg har selv haft en Gaggia Baby og den var altså ikke halvt så god som en Silvia.

Jeg har flere venner der har en Silvia og den laver kaffe der har den rigtige søde nøddesmag, dampkraften er også langt bedre.

Køb hellere en brugt Silvia end en en ny Gaggia - jeg tror at du kan få en for ned til et par tusinde.

Vh, Christian

Hej - jeg hedder Chris - jeg vil gerne se på en espressomaskine som kan lave sød nøddesmag! Har I sådan een?

Ikke for at fornærme dig Chris - men det tyder på at dine venner er bedre til at udbytte deres kværn og espressomaskine en du måske er...

chrills
5. August 2011, 11:37
@Nero

Nej, Jeg hedder Christian og jeg prøver bare at give et, efter min mening, godt råd - og ikke at sælge noget... ;)

Morten_DK
5. August 2011, 12:05
chrills wrote:

...jeg prøver bare at give et, efter min mening, godt råd - og ikke at sælge noget... ;)

Og Nero kan vist ikke helt sige det samme.

Hold lige fokus - denne tråd handler om hvorvidt FF X1 er et godt køb - det tror jeg TS har fået svar på...

malling
5. August 2011, 12:13
chrills wrote:

Jeg har selv haft en Gaggia Baby og den var altså ikke halvt så god som en Silvia.

Jeg har flere venner der har en Silvia og den laver kaffe der har den rigtige søde nøddesmag, dampkraften er også langt bedre.

Køb hellere en brugt Silvia end en en ny Gaggia - jeg tror at du kan få en for ned til et par tusinde.

Vh, Christian

Du kan have en maskine til 20+ k og stadig ikke være i stand til at producere søde skud.

Hvis du skal producere gode skud, kræver det enten held, eller evner.

Man er nød til at lære de basale parameter, indtil du har lært dem kan det være ravruskende lige meget, om du har en La spaz eller en Gaggia.

Som sagt evner som, at dosere, distribuere, tampe, vurdere skuddet i forhold til smag og udseende og ændre på de to væsentlige parameter mængde og finhed, samt evt. temperatur/tryk.

Der er mange ting der spiller ind. Så hvis dine venner kan lave bedre skud på en Silvia, skyldtes det nok snare det faktum at de har mere erfaring. Så hvis du træner noget mere vil selv en Gaggia kunne levere fantastiske skud.

Jeg er ellers enig i at en Silvia vil være et rigtigt godt valg, men en Gaggia har altså fået fine anmeldelser kontra FF og du kan sagtens lave sød espresso på den.

Og en gaggia til 1800 er da fin, jeg syntes blot vedkommende skal købe, lege lidt. Når vedkommende er klar så købe en bedre maskine til den tid.

Selvfølgelig kan vedkommende få en Silvia billig, så er det bare at slå til men, de ligger ofte på ca. 2500,-. altså 1k mere end vedkommende har budgetteret.

malling
5. August 2011, 12:57
Jeg så lige i espresso købe tråden at en sælger en Silvia med Auber PID. til 2200

Så det skulle du måske overveje. ;)

chrills
5. August 2011, 13:33
@ Malling

Jeg mener ikke at det har noget med mine evner som barista at gøre. Jeg har også selv prøvet at brygge på en Silvia og synes at det er en bedre maskine end Gaggia Baby, der vist har samme indmad som Gaggia Classic. Jeg synes at Silvia\'en er bedre til at ramme den rette brygtemperatur og så har dampsystemet mere kraft og en bedre steam-arm, den laver kort sagt bedre microskum (med mine evner).

Jeg vil ikke påstå at jeg er nogen verdensmester, jeg bedømmer udfra mine oplevelser med de omtalte maskiner og ikke om mine venner er bedre baristaer end mig.

Jeg havde selv en Gaggia Baby i 3 år og skulle set i bakspejlet hellere have anskaffet mig en brugt Silvia.

- Peace y\'all!

malling
5. August 2011, 13:44
chrills wrote:

@ Malling

Jeg mener ikke at det har noget med mine evner som barista at gøre. Jeg har også selv prøvet at brygge på en Silvia og synes at det er en bedre maskine end Gaggia Baby, der vist har samme indmad som Gaggia Classic. Jeg synes at Silvia\'en er bedre til at ramme den rette brygtemperatur og så har dampsystemet mere kraft og en bedre steam-arm, den laver kort sagt bedre microskum (med mine evner).

Jeg vil ikke påstå at jeg er nogen verdensmester, jeg bedømmer udfra mine oplevelser med de omtalte maskiner og ikke om mine venner er bedre baristaer end mig.

Jeg ville klart fortrække en Gaggia frem for en FF, men ville også vælge en brugt Silvia frem for en ny Gaggia.

- Peace y\'all!

Jeg er som sådan enig med dig i at Silvia er bedre en Gaggia baby, og egentligt også en tand bedre en Classic. Men gaggia kan altså stadig lave en god espresso hvis du har know how.

Og hvis man kun har 1500,- så er en maskine hvis nypris normalt er 4k måske også en tand over det budgetteret.

Nu gik snakken også oprindeligt på FF og Gaggia Classic. Så her er der ingen tvivl om hvad vedkommende skal vælge.

En Silvia er jo heller ikke perfekt maskine. Der er tale om en maskine der helst skal moddes for at få et mere stabil niveau.

Toranaga
5. August 2011, 13:45
Jeg tror sgu bare jeg venter til jeg har råd til en Oscar...

malling
5. August 2011, 13:48
Toranaga wrote:

Jeg tror sgu bare jeg venter til jeg har råd til en Oscar...

Det er også en rigt god ide ;) Som jeg er sikker på du vil blive glad for.