PDA

Se fuld version : Vibiemme steam power



wedoo
23. June 2009, 13:59
Hej, jeg har oplevet med den oprindelige/originale steamtip til min Vibiemme Domobar Super, at der ikke helt er nok steam power på drengen.. ;) Hvis jeg skifter steam tippen ud med en Gold Pro steam tip, kører det derudaf uden problemer. Hvis den originale steam tip er i maskinen, så er det som om at al steam kraft ryger ret hurtigt, så er der nogen mulighed for at justere på steam trykket/steam beholderen??

Under kopvarmeren er der den lille rund sort \"dims\" som kan tages af og under den er der en regulerbar \"ting\" kender nogen af jer til hvad den evt. kunne hjælpe mig med?

http://www.baristabasics.com.au/upload/notes/Image/vibiemmepressureadjust.jpg

tyfon
23. June 2009, 16:43
Uden at kende ret meget til Vibiemme maskiner, er jeg næsten 100 % sikker på at det er en regulering til Pressurestaten.
Nu er jeg ikke lige den fødte EspressoDoctor [Journey] Men den burde virke således : Hvis man regulerer trykket op i kedlen burde det give mindre steampower og højere brygtemepratur og Omvendt hvis man regulerer nedad, du burde kunne se dit normale kedeltryk og det burde vel ligge
omkr. 0.9 - 1.0 bar.

wedoo
23. June 2009, 16:58
Hej, jeg har heller ingen doktor grad :) Der er to målere på maskinen, den til højre måler trykket når jeg kører et shot og den rammer de 9bar rent, når jeg ikke kører et shot ligger den og måler mellem 8-9bar op og ned.... Den måler der er til venstre, måler trykket til steameren og den ligger på de 1.5bar hvilket er okay, dog er steam tippen den originale måske en anelse over dimensioneret i hullerne, så steam trykket falder ret hurtigt. Dette løser jeg ved at sætte en anden steamtip på, men det giver ikke den helt fuldente fornemmele... Læs: Jeg vil gerne have det originale til at spille.

Tak for indspark.... jeg ser hvad jeg kommer frem til ved at eksperimenter lidt frem og tilbage....


/wedoo

Sonne
23. June 2009, 19:34
Da din maskine er en dual boiler må justeringsskruen du henviser til være til pressurestaten - altså den der styrer trykket/temperaturen i steam boileren. Jo højere tryk, jo højere temperatur. Jeg tror ikke du kan komme meget over 1.5 bar før der er en overtryksventil der sætter ind, men det burde også være rigeligt. På enkeltkeddel-maskiner med HX er trykket normalt ikke på mere end 0.9-1.2 bar.
Du kan evt også øge dampmængden ved at sænke vandstanden i kedlen lidt - altså sænke den probe der stikker ned i kedlen til at registrere vandmængden. MEN PAS PÅ - hvis man sænker proben for meget risikerer man at blotlægge varmelegemet og jeg kan godt forstå hvis ikke du tør eksperimentere med dette.

wedoo
23. June 2009, 20:23
Hej Sonne, tak for svaret... Jeg eksperimenterer helst ikke, men må nu nok konkludere at steamtippen ikke helt modsvarer den mængde damp der er på kedlen, for Guld Pro 2 steam tippen virker fortrinligt og det gør en anden 3 huls steam tip også, det er en hjemmemodificeret.

Maskinen kan godt nok producere damp i rigelige mængder, men altså ikke nok ved brug af den alm. steam tip...

/wedoo

Wolff
24. June 2009, 08:41
Jeg mener jeg havde min steamboiler stående på omkring 1,7 bar med den originale steamtip, dog uden den 1 huls plastic skive fabrikken havde monteret i tippen, det fungerede wunderbar.

/Wolff

wedoo
24. June 2009, 08:47
Hej Wolff, I min maskine er der ingen plastic skive med 1 hul.. Kun den alm. originale steam tip og kedlen står på de 1.5bar så måske den kan tweakes en smule opad... Jeg har sat en Guld Pro 2 tip på og det funker fint, dog en hel del langsommere og her taber den ikke trykket, men holder sig på de 1.2-1,3bar

/wedoo

Wolff
6. July 2009, 23:48
Hvordan gik det, fik du gang i den originale steam tip igen ?

/Wolff

ChrZacho
7. July 2009, 00:18
wedoo wrote:

Hej Wolff, I min maskine er der ingen plastic skive med 1 hul.. Kun den alm. originale steam tip

Menes der ikke den plastik skive som ligge inde i org steamtip???

Wolff
7. July 2009, 00:25
ChrZacho wrote:

wedoo wrote:

Hej Wolff, I min maskine er der ingen plastic skive med 1 hul.. Kun den alm. originale steam tip

Menes der ikke den plastik skive som ligge inde i org steamtip???

Jo;)

wedoo
7. July 2009, 23:58
Hey... Yes, jeg er med, men der er ingen plastic skive inde i den originale steam tip... Ikke i den som jeg har. Det kører fint med Guld Pro 2 steamtippen, men det ville være fedt at kunne benytte sig af den originale... Måske vil jeg få en smed til at dreje en til mig, bare med lidt mindre huller, ellers magen til. Så kan det komme til at ligne det originale setup :)

TRL
9. July 2009, 16:26
Hejsa,
Du kan roligt forsøge dig med lidt justering på nævnte skrue. Den styrer pressurestaten. Jeg har selv en VBM dual, jeg mener min ligger omkring 1,7-1,8
Jeg bruger den originale tip og den fungere fint.

wedoo
9. July 2009, 19:34
Falder dit steamtryk så også hurtigt? Det der er mit problem, det er hvis jeg eks. vil steame en kande på 0,75 selvfølgelig ikke fyldt op med mælk, men til lige over tuden, så kan steamtrykket godt falde til ml. 0 og 0,5