PDA

Se fuld version : Hvordan ser mine VTA burrs ud?



twirk
12. November 2016, 04:05
Hejsa folkens,
Jeg vil høre om der er nogen her der har forstand på kværn knive.

Ser mine burrs slidt ud? Jeg ved nemlig ikke selv hvordan et nyt par ser ud.

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161112/c33eaad656d5c815be0b1d932aa2bab5.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20161112/a55f9d6078f3bc5bf3843e96870028f3.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20161112/01d849b826118405832f49085a086961.jpg

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

twirk
12. November 2016, 04:26
Og, forresten: nogen der har erfaring med at slibe sådan et par?

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Coffee makes the world go
12. November 2016, 04:29
Man kan ikke se om de er skarpe
MEN MAN KAN , se når de er MEGET slidte
med mindre det er fordi dine billeder snyder, så er de der totalt skudte
Jeg vil tippe på at lader du blommen af din tommeltot glide imod skærene , så føles det blødt , ingen antydning af at huden bremses eller sågar nappes

er de ens i udseende begge knive ? 220volt eller kraft ?

dine knive kværner nok kaffen, modsat skarpe der snitter bønnerne

det vil medføre at kaffen blir varm , og uens, og mange fines

Nok ikke lige det du ønskede at høre ;o(

twirk
12. November 2016, 04:42
Mange tak!!
Nej det var ikke lige det jeg ville høre, men alligevel! Nu ved jeg der skal nogle penge op af lommen og jeg føler lidt spænding når jeg tænker på nye burrs :)

Du har ret. Det er helt blødt når jeg kører fingeren over kanterne.

Knivene er ikke ens. Jeg har vedhæftet flere billeder så du kan se forskellen.

Jeg har også taget nogle fotos gennem en lup som giver et interessant perspektiv.

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161112/8c08d6b614fc59ea9eeed84c1c58cc31.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20161112/3ec38c2086a8aef8037e403498c5d9c3.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20161112/063b2ccbb5e8f8fa90d25a621afd12cc.jpg

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

twirk
12. November 2016, 04:47
Med hensyn til om den er 220V eller kraft.

Den kan åbenbart være enten eller! Der står 220V / 380V på bagsiden. Hvis jeg skulle gætte er den sat op til 380V men mærkeligt er det, at den lader til kun at have to faser??



Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

skastdk
12. November 2016, 17:30
Nye knive:

http://www.kaffemekka.dk/shop/1510-kvaernknive/4101-mahlkonig-vta6s-knivsaet/

Coffee makes the world go
12. November 2016, 19:42
De knive skastdk linker til, ser ikke ud som dine

jeg ved at der mindst findes 4forskellige kniv sæt ;o(

kaffe
tyrkisk
espresso
Hårdmetal(sindsyg dyre )
og måske 380volt

mistænker dine for at være 380volt
men måske vi skulle smide en post på kaffee netz og spørge , med mindre Kaffe mekka kan hjælpe med info

Jeg har en VTA stående og vente på mig i Tyskland , har en mere som måske kan reddes
og har to sæt knive, de ser ud som dine
den i Tyskland er 220 volt, så vil gerne selv finde ud af hvad mine knive er

mener man kan få knivene slebet op igen , men hvad det koster , ???

er der ingen stik på din kværn?? siden du ikke ved hvad den kører på ?

twirk
13. November 2016, 06:25
Jeg tror jeg vil købe direkte fra Mahlkonig. Jeg må spørge dem om hvilke knive der skal til. Jeg vil for eksempel gerne vide hvad det betyder at købe knive til espresso på sådan en maskine. Umiddelbart tror jeg ikke det er særlig smart.

Jeg har tænkt mig at formale kaffe til stempel, filter og andre storkornet bryggemetoder.

Jeg vil også gætte at min VTA er sat op til 380V. Der er kraft stik på den, men da den kun har to faser (ikke tre), forstår jeg ikke om det så betyder 220V eller 380V. At den har kraft stik betyder jo ikke i sig selv at den kører på kraft (sådan som jeg har forstået det).

ChristianS
13. November 2016, 08:19
To faser er jo nok til 380V (det hedder vist 400V i dag). Mellem nul og en fase er der 230V, men da faserne er forskudt med 120 grader.

Så hvis kværnen er forbundet med to faser har den 400V, hvorimod hvis den er forbundet med én fase og nul, har den 230V.

De tre faser i ledningen sammen med nul og jord giver til gengæld mulighed for 3x230V (og vist nok også 3x400V), som samtidig er sikret mod fejlstrøm.

Læs evt (lidt) mere her:

twirk
13. November 2016, 09:03
Ahaa, Tak ChristianS. så må den jo være 380V aka 400V. Den er i hvert fald sat op med to faser.

Jeg tror ikke du fik linket med?

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

ChristianS
13. November 2016, 09:11
Det var også bare wikipedia:

https://da.m.wikipedia.org/wiki/400_volt

malling
14. November 2016, 11:00
Jeg mindes kun du kan lave 1x400 (2 faser) og så 1x 230 (1 fase og nulling) eller 3x 230

Men det er 100 år og en formiddag siden jeg har haft om det, så hæng mig ikke op på det.

Det er ikke alle kraft kabler der har jord, det er der for eksempel ikke på hovedkablet i etageejendom, der benyttes ikke jordsspyd. Der sendes fejlstrøm gennem nulling til kraftværket.

Knivene ser ganske rigtig sløve ud som CMTWG påpeger, især tydelig under luppen.

Jeg ved ikke lige hvad Mahl tager for VTA knive men det er nok en dyr omgang.

ChristianS
14. November 2016, 11:09
Så vidt jeg husker fra fysik og første år på elektronikingeniør (13 år siden og jeg droppede ud efter første år), så kan man i hvert fald teoretisk lave 3x400V:

L1+L2
L1+L3
L2+L3

Men hvad det betyder for sikringer og watt, aner jeg ikke - og har heller ikke mødt en sådan installation.

Og det er jo ikke relevant her alligevel. ;)

malling
14. November 2016, 15:57
Med en dansk kraft får du ført en 400v og en 230v forbindelse ind (opnås gennem nulling) ikke 3x 400.

jacobwind
14. November 2016, 16:19
Nu er du vidst ude at svømme :confused:


Med en dansk kraft får du ført en 400v og en 230v forbindelse ind (opnås gennem nulling) ikke 3x 400.

ChristianS
14. November 2016, 16:33
Med en dansk kraft får du ført en 400v og en 230v forbindelse ind (opnås gennem nulling) ikke 3x 400.

Du får ført tre faser, nul og evt jord ind. Om man reelt kan få 3x400V er jeg som allerede nævnt ikke sikker på. Men teoretisk vil jeg stadig holde på, at man kan.

De 400V er spændingsforskellen mellem to faser, hvor 230V er spændingsforskellen mellem en fase og nul.

Nå, jeg stopper her - vi er vist ret meget off topic.

madsagger
14. November 2016, 19:35
Med en dansk kraft får du ført en 400v og en 230v forbindelse ind (opnås gennem nulling) ikke 3x 400.

I en ny installation får man 3 faser + Nul ind via sin stikledning, altså 3x400V. De 230 V måles mellem en af faserne og nul. Beskyttelseslederen sluttes til et jordspyd. Nulling anvendes typisk i industrien, men muligvis også i ældre etageejendomme.

Men ja, lad os komme tilbage til trådens oprindelige emne.


Sent from my iPhone using Tapatalk

KSinning
14. November 2016, 20:41
Har tidligere forespurgt på slibning af mazzer knive ved århus maskin sliberi og deres vurdering var at det ikke kunne betale sig ift nypris. (Stedet kan i øvrigt anbefales til slibning af savklinger osv. )


Sent from my iPhone using Tapatalk

Coffee makes the world go
14. November 2016, 20:54
Billeder af hans kværn ville hjælpe , ;o) specielt ledningen

hvis han har kikket inden i den ved han måske om der sidder en kondensator

malling
14. November 2016, 22:01
Du får ført tre faser, nul og evt jord ind. Om man reelt kan få 3x400V er jeg som allerede nævnt ikke sikker på. Men teoretisk vil jeg stadig holde på, at man kan.

De 400V er spændingsforskellen mellem to faser, hvor 230V er spændingsforskellen mellem en fase og nul.

Nå, jeg stopper her - vi er vist ret meget off topic.

Så vidt jeg husker, er det korrekt du opnår 3x400 hvis du ikke "benytter" nulling sammen med en af de tre faser.

Men jeg aldrig set et sådan tilfælde

Men ja vi bevæger os noget langt væk

jacobwind
14. November 2016, 23:26
Nulling er en måde at få beskyttelsesleder i installationen. Det har ikke noget at gøre med om du får 230V eller 400V. Der er mange ting som kører 3 faser og nul.


Så vidt jeg husker, er det korrekt du opnår 3x400 hvis du ikke "benytter" nulling sammen med en af de tre faser.

Men jeg aldrig set et sådan tilfælde

Men ja vi bevæger os noget langt væk

malling
14. November 2016, 23:48
Jeps nulling er en måde man får beskyttelsesleder. Etageejendomme (ældre) er det standard metoden

Ja der er masser ting med tre faser og nul. Har haft nogle ting med det engang i tidernes morgen.

Men hvor ofte udnyttes 3x400 i privat bolig

twirk
15. November 2016, 00:43
Hey folks :) Jeg snapper nogle fotos af maskinen næste gang Jeg er ude i værkstedet.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

twirk
17. November 2016, 03:03
Foto af elektronikken til de nysgerrige

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161117/ee7b18329410fc5ce9630f6636925c3c.jpg

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

jacobwind
17. November 2016, 12:16
Hvis du gerne vil have den til at køre 230V eller finde ud af om den kører 2 faser skal vi have lidt flere billeder. Kan du ikke filme oppe fra og måske også af 400V stikket.

twirk
17. November 2016, 16:05
Her er et billede til. Stikket er et almindeligt CEE stik. Næste gang Jeg er ude kan jeg skille det ad og filme hvordan ledningerne er sat til

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161117/ae6a58a1bcf00a218f847e6a577fc5de.jpg

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

jacobwind
17. November 2016, 19:32
OK. Mit bud er at den kører 3 faser som den er nu. Motoren er på billedet koblet i stjerne forbindelse, hvilket fortæller mig at viklingerne klarer 230V hver. Den kan kobles i trekant og monteres med kondensator, så kan den køre 230V med 1 fase og nul. Det giver dog et lidt mindre start moment. Sig til hvis du vil konvertere eller hvis du bare gerne vil have yderligere forklaring og el tegning. Du må meget gerne tage et billede af stikket adskilt.

twirk
17. November 2016, 19:49
Hej igen,
Her er stikket adskilt. Jeg tror ikke det er sat korrekt til. Jeg har nemlig også problemer med at kværnen ikke starter, blot givet en lyd som om at der et en dårlig forbindelse.

Jeg vil gerne køre kraft. Dog kunne det også være rart at vide hvordan det sættes op så det kører 230V.

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161117/b6168004fa51f8cfb67ee5c4865182c5.jpg

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

twirk
17. November 2016, 19:50
Her kommer lige et billede til

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161117/f75fa3c9856b494378490820f1661f27.jpg

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

madsagger
17. November 2016, 20:32
Hej igen,
Her er stikket adskilt. Jeg tror ikke det er sat korrekt til. Jeg har nemlig også problemer med at kværnen ikke starter, blot givet en lyd som om at der et en dårlig forbindelse.

Jeg vil gerne køre kraft. Dog kunne det også være rart at vide hvordan det sættes op så det kører 230V.

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161117/b6168004fa51f8cfb67ee5c4865182c5.jpg

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Kværnen mangler den ene fase, hvis den skal bruge alle tre. Den blå ledning, som normalt er nul ledningen i en installation, men som i dette tilfælde måske er en af faserne,skal flyttes over i L3 klemmen. Du skal blot være sikker på at der ikke er nogle spoler, print eller lign. der skal have 230V, for så brænder du dem af. Vil du være sikker, så skift ledningen fra CEE stikket til kværnen med et kabel med 5 ledere, så du kan få alle 3 faser, nul og jord med ud i kværnen.


Sent from my iPhone using Tapatalk

twirk
17. November 2016, 23:10
Fik ledningerne sat på plads. Den kører som en drøm nu! Gul/grøn til jord, resten som faser ifølge et diagram Jeg har fået fra mahlkonig.

Nu er der bare med at få nogle nye kværn blade.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

twirk
17. November 2016, 23:11
Her står den samlet mens den venter på reservedele :)

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161117/e8ce46c68080fd60be8ef01fe93e8f7b.jpg

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Coffee makes the world go
17. November 2016, 23:37
HVIS DU KAN FÅ ET VIDE FRA MK
Hvordan de forskellige knive ser ud , så kunne vi evt finde ud af om det er trefasede knive jeg har
den jeg har stående i Tyskland er 220volt
så jeg ville evt sælge det ene sæt jeg har vist det er tre fasede

twirk
17. November 2016, 23:55
HVIS DU KAN FÅ ET VIDE FRA MK
Hvordan de forskellige knive ser ud , så kunne vi evt finde ud af om det er trefasede knive jeg har
den jeg har stående i Tyskland er 220volt
så jeg ville evt sælge det ene sæt jeg har vist det er tre fasede
Jeg har ingen billeder fra mahlkonig af knivene, desværre.

Har du et billede af dine knive? Eller af din/dine maskiner?

Er din VTA en 6S eller 6SW? Eller noget helt andet?



Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

twirk
18. November 2016, 16:09
HVIS DU KAN FÅ ET VIDE FRA MK
Hvordan de forskellige knive ser ud , så kunne vi evt finde ud af om det er trefasede knive jeg har
den jeg har stående i Tyskland er 220volt
så jeg ville evt sælge det ene sæt jeg har vist det er tre fasede
Er de knive nye? Og er de mahlkonigs nyere design?

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Coffee makes the world go
18. November 2016, 16:17
De er magen til dem du viser, dog har de aldrig været i brug , så der skal man ikke bare sætte fingrene hårdt imod , der ER skarpe

de er nogle år gamle , men ved heller ikke om MK har lavet nyt design til VTA
til EK43 har de ændret det, men det var de oprindelige som var beregnet til kryderier, de blev ændret så de blev bedre til kaffe og specielt til espresso , meeen det var jo også langt fra det de oprindeligt var tiltænkt
har du info om deres nyere (hvis de findes )

hvor holder du til i landet ?

twirk
18. November 2016, 16:32
De er magen til dem du viser, dog har de aldrig været i brug , så der skal man ikke bare sætte fingrene hårdt imod , der ER skarpe

de er nogle år gamle , men ved heller ikke om MK har lavet nyt design til VTA
til EK43 har de ændret det, men det var de oprindelige som var beregnet til kryderier, de blev ændret så de blev bedre til kaffe og specielt til espresso , meeen det var jo også langt fra det de oprindeligt var tiltænkt
har du info om deres nyere (hvis de findes )

hvor holder du til i landet ?
Jeg er faktisk i Grønland.

Jeg har høfligt bedt om nogle billeder af mahlkonigs knivsæt. Hvis de har, skal jeg nok dele :)

Hvorfor vælger du at sælge de knive hvis de sidder på maskinen og ikke er brugt?

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Coffee makes the world go
18. November 2016, 18:23
Jeg har ikke skrevet at de sidder i en maskine ;o)

for laaang tid siden købte jeg to sæt i forbindelsen med en handel

jeg troede at det var et sæt 380 volt + et sæt 220 volt
der er fire knive , to med de grove hakke , og to uden grove hakker

men nu når jeg ser dine + nogle i en tråd på kaffeenetz
kunne det tyde på at der i 380 volt maskinerne sidder en kniv med grove hakker + en uden

det ville betyde at jeg havde to sæt 380volt

jeg har en VTA stående i Tyskland , en 220volt model(eller det er det den er sat op til)

jeg har ikke set den endnu, og der kommer til at gå en tid inden

så jeg kan godt undvære et sæt 380volt,, hvis det er det de er

så er spørgsmålet bare om de knive uden de grove hakker, er ens i 220 og 380
hvis ja, så har jeg et sæt 220+ to knive med grove hakker

så det er lidt ??, må hellere åbne en tråd på det Tyske

Grønland ,tjah det meste kan sendes , og fra Tyskland er det måske enda billigere , og forsikret med tracking

Havde det været en kværn, havde det været lidt værre ;o)

Jeg har en Faema Mc90 med koniske i roburklassen , den er også på 380 volt , med stik magen til det du viser
knivene er totalt skudte , men nye kan købes for 52 euro

Hvor i Grønland ?

ps hvornår holdte man op med at sige på Grønland ??det er jo en Ø , de første mange gange jeg hørte det, troede jeg folk var fejl på den

gælder det også Island og Færøerne ??

Coffee makes the world go
18. November 2016, 18:45
Sidespring

Nå fandt lige det her

Spørgsmål:

Hedder det på Grønland eller i Grønland? Og hvad med Island?
UdråbstegnSvar:

Både på Grønland/Island og i Grønland/Island er korrekte. Det traditionelle er at bruge på Island/Grønland da der er tale om øer, og denne formulering er nok den naturligste for de fleste danskere. Der er imidlertid nogle sprogbrugere der mener at man viser mest respekt over for Grønland og Island ved at bruge i fordi man på denne måde sprogligt anerkender at de to øer er selvstændige områder.

pingel
18. November 2016, 20:19
Det er godt at knivsættet ikke befinder sig på Australien, eller på Irland for den sags skyld ;-)

twirk
19. November 2016, 05:00
Jeg husker tydeligt denne diskussion da jeg gik i folkeskole om man skulle sige 'på' eller 'i' Grønland. Det blev så til 'i' netop for at anerkende øen som et semi-selvstændigt område inden for det danske rige. Jeg tror de fleste her ville sige 'i Grønland' men for mig gør det ikke så stor forskel hvilken man bruger.

Jeg er i Nuuk forresten.

Mahlkonig siger de vil sende nogle billeder.

Jeg køber sikkert et sæt af dem, så jeg er sikker at jeg får noget der passer. De er ikke billige!!

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

twirk
10. February 2017, 17:35
HVIS DU KAN FÅ ET VIDE FRA MK
Hvordan de forskellige knive ser ud , så kunne vi evt finde ud af om det er trefasede knive jeg har
den jeg har stående i Tyskland er 220volt
så jeg ville evt sælge det ene sæt jeg har vist det er tre fasede
Nu har jeg endelig fået mine nye knive. Her er nogle billeder. Blade til venstre er de nye. Det er kværn knivene til 'kaffe' https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170210/722e87606bd249b8196060604425f3cf.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170210/f6e90c97b2bebf36ba379c758112c830.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170210/b034abe5b9e8a1ef4b78761685c7ece9.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170210/4cf235465c1fda43f0292d797f039661.jpg

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Coffee makes the world go
10. February 2017, 18:03
Fik du at vide hvad de gamle var for nogle ?
er der numre på de gamle ?

er de nye med samme artikel nummer ?

er de nye trefasede , eller enkelt ?

ellers noget interessant info fra MK?

twirk
12. February 2017, 18:15
Fik du at vide hvad de gamle var for nogle ?
er der numre på de gamle ?

er de nye med samme artikel nummer ?

er de nye trefasede , eller enkelt ?

ellers noget interessant info fra MK?
Den eneste forskel jeg kan se er de brede riller i det ene gamle kværnblad (helt til højre i det sidste billede).

Hvis du kigger nøje efter kan du numrene på de gamle knive.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Coffee makes the world go
12. February 2017, 18:29
Jeg kan se numrene på de nye knive,, ikke de gamle, måske dine egne billeder er i en bedre opløsning, end dem der er her på forummet?
kan du nævne dem , og hvilke der er med de grove hakker
har fundet ud af at knivene skifter nummer efter et vist serie nummer på kværnene

twirk
12. February 2017, 18:43
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170212/ab02f6a808770f34ac61ef4389ddad22.jpg


Ah!
Her er nummeret. De er vist ens på begge, men jeg har ikke knivene i huset lige i øjeblikket så jeg kan ikke være helt sikker

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Coffee makes the world go
12. February 2017, 19:55
Tror ikke at det der er artikkel nummeret ;o) nok snarere en dato

twirk
12. February 2017, 20:37
Jeg mener det er det eneste nummer at finde på knivene. Jeg kan checke næste gang jeg er på værkstedet

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

twirk
21. February 2017, 14:14
Tror ikke at det der er artikkel nummeret ;o) nok snarere en dato
Ok. Det er faktisk det eneste nummer som er på de gamle knivblade

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Coffee makes the world go
21. February 2017, 16:39
Nå :o) kan du smage forskel efter kniv skiftet ?

Coffee makes the world go
21. February 2017, 16:40
ps , spurgte du om du kunne få dine gamle knive genslebet ? og i så fald hvad det ville koste dig ?

twirk
5. March 2017, 20:50
Nå :o) kan du smage forskel efter kniv skiftet ?
Haha :) Jeg har faktisk ikke haft lejlighed til at prøve den endnu

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

twirk
5. March 2017, 20:51
ps , spurgte du om du kunne få dine gamle knive genslebet ? og i så fald hvad det ville koste dig ?
Jeg husker ikke om jeg spurgte, men jeg fik en prisliste hvor slibning var en mulighed. Det gav mere mening for mig at købe nye.

Jeg kan lige finde prisen frem senere

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Coffee makes the world go
5. March 2017, 21:46
That would be nice ;o)

twirk
6. March 2017, 13:47
That would be nice ;o)
Ok. Det kostede EUR 407 for nye knive, og en slibning kostede EUR 229.

Siden mine var SÅ slidt var jeg villig til bare at købe nye.

Mahlkonig kiggede også på billeder af mine gamle knive og mente de var så dårlige at de nok ikke kunne slibes.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk